Turisti zbog nižeg PDV-a hrle u Albaniju

Dodajte komentar
Plaža Ksamil u Albaniji

Prvi avion sa 150 turista iz Bjelorusije sletio je na aerodrom Majka Tereza u glavnom gradu Albanije, javlja agencija ATA.

Pozitivni efekti ukidanja viza za nekoliko država, što je nedavno odobrila vlada, započeli su sa Bjelorusijom, odakle svake nedjelje dolazi sve više turista.

Izabrana je turistička kompanija Aler travel da dovodi turiste sa ruskog govornog područja, i to nakon intenzivne promotivne kampanje koju je sprovelo ministarstvo turizma Albanije. Oni će do kraja septembra svake nedjelje dovoditi turiste iz Belorusije i Ukrajine.

Samo iz Ukrajine se očekuje 8.000 turista ove godine, a kako navodi agencija, izazov za Albaniju je da ponudi kvalitetnu uslugu.

Snižavanje PDV-a na turizam sa 20 na šest odsto trebalo bi, kako se očekuje, da dovede do buma u toj industriji, kao i investicije za proširenje smještajnih kapaciteta i poboljšanja usluga. Cilj nije samo povećati broj dolazaka nego i poboljšati kvalitet usluga i produžiti boravak turista.

Albanske vlasti su pripremile i letke sa informacijama na ruskom jeziku. To tržište je veliki potencijal ne samo za Albaniju, nego za ceo Balkan. Bjelorusija sa 9,5 miliona stanovnika će znatno povećati broj turista ove godine u Albaniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *