IKEA planira 13 robnih kuća u regionu

Dodajte komentar

Švedska IKEA će prvu robnu kuću u Srbiji otvoriti 10. avgusta u Beogradu i to će biti 400. prodajni objekat ovog lanca namještaja u svijetu, najavio je Stefan Vanoverbeke, generalni direktor kompanije IKEA Jugoistočna Evropa (obuhvata Srbiju, Hrvatsku, Rumuniju i Sloveniju) za list Blic.

“Beograd je već dugo vremena na našoj mapi širenja poslovnih operacija. Ne znam da li znate, ali IKEA je daleke 1991. otvorila svoju prvu, malu prodavnicu u Beogradu, u blizini hotela Hajat. Nažalost, zbog nesrećnih događanja u regionu i međunarodnih sankcija, morali smo da je zatvorimo nakon samo godinu dana, iako su rezultati u to vrijeme bili fantastični”, kazao je Vanoverbeke.

Kada je riječ o regionu, IKEA ima dvije robne kuće, u Zagrebu i Bukureštu.

“Nakon Beograda, otvorićemo i drugu robnu kuću u Bukureštu i prvu u Ljubljani, a do 2025. godine planiramo da imamo ukupno 13 robnih kuća u ovom regionu”, istakao je Vanoverbeke.

Dodao je da investicija u robnu kuću u Beogradu iznosi oko 70 miliona eura.  Planirano je da bude zaposleno 406 ljudi, a do sada je stiglo 25.000 prijava.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *