Komi svjedočio: Rusi su se umiješali u predsjedničke izbore u SAD

Dodajte komentar
James Comey

Bivši direktor FBI Džejms Komi svjedočio je pred Senatom i potvrdio da je bilo ruskog uticaja na predsjedničke izbore, kao i da je Tramp zahtijevao prekid istrage o Majklu Flinu.

Komi je odmah na početku naveo da nema smisla objašnjenje Trampove administracije da je otkaz dobio zbog svojih aktivnosti u toku izborne kampanje, nakon čega se osvrnuo na “rusko miješanje u izbore”.

“Nemam sumnje da se Rusija umiješala u predsjedničke izbore”, naglasio je Komi i dodao da predsjednik Donald Tramp nije tražio prekidanje istrage o ruskoj umiješanosti.

Rojters prenosi da je Komi kazao da je FBI saznao za ruske sajberupade krajem leta 2015. godine. Prema Komijevim riječima, Tramp mu je u telefonskom razgovoru 30. marta rekao da istraga o ruskoj umiješanosti u američke predsjedničke izbore “baca sjenku” na njegov predsjednički mandat i upitao ga šta oni mogu da učine da “uklone (tu) senku”.

Komi je naveo da je bilo “veoma zabrinjavajuće” kada mu je Tramp u februaru tražio da obustavi istragu o njegovom bivšem savjetniku za nacionalnu bezbjednost Majklu Flinu, pokrenutu zbog njegovih nedozvoljenih kontakata s Rusijom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *