Spark.me takmičenje: Pobjednik ekipa CouchCoach, drugi Velocy

Dodajte komentar

Pobjednička ekipa Spark.me Startup takmičenja je CouchCoach, drugo mjesto osvojila je ekipa Velocy, u  finalu u kojem se pored pobjednika iz Srbije našla i ekipa Churn iz Velike Britanije.

Prvoplasirani startup če kako naglašavaju organizatori, dobiti dvije povratne avionske karte do San Franciska, hotelski smještaj za dvije osobe i priliku da od 18. do 20. septembra u San Francisku ostvare svoj san i predstave svoju ideju investitorima iz cijelog svijeta.

Drugo rangirani tim, takođe dvoje ljudi, će kako ističu, provesti 10 dana u rezidenciji za startupove, Startup Embassy, koja se nalazi u Palo Altu u Silicijumskoj dolini, a koja je ujedno i ovogodišnji sponzor Spark.me konferencije.

Organizatori napominju da druga nagrada ne podrazumijeva pokrivene troškove prevoza.

Član pobjedničkog tima Nenad Nikolin kazao je da je njihova aplikacija namijenjena navijačima u košarci, koji imaju želju da učestvuju u utakmici dok je gledaju.

“Oni mogu da se užive u ulogu trenera, tako što će davati savjete pravom treneru, samim tim mogu da osvoje sopstvene poene i da budu rangirani na ranglisti. Nakon utakmice proglašavamo najboljeg CouchCoach-a, i praksa je da pravi trener sa klupe uruči nagradu treneru sa kauča”, dodao je on.

Organizatori su poručili da Spark.me startup takmičenje teži da okupi timove iz Evrope i šire, te da im kroz program konferencije i učešće u takmičenju omogući da svoje projekte predstave ostatku svijeta.

“Učešće u Spark.me startup takmičenju je bilo otvoreno za sve startupove koji su osnovani nakon 1. septembra 2015. godine (bez obzira da li su formalno registrovani kao preduzeće ili ne), i koji su do sada primili investicije u ukupnom iznosu manjem od 2,5 miliona dolara. Ovo su uslovi koje TechCrunch postavlja kako bi bilo moguće učestvovati u TechCrunch Disrupt „Aleji preduzetnika“, izložbenom prostoru za potencijalno uspješne projekte i kompanije, koji posjećuju vodeći američki i svjetski investitori, mediji, kao i opšta javnost i koji predstavlja jednu od najboljih prilika da se biznis ideja predstavi potencijalnim investitorima i stupi u kontakt sa ljudima koji vam mogu pomoći da pretvorite svoj projekat u ostvarenje sna, odnosno uspješan posao”, naveli su oni.

Izabrani startupovi su, kako dodaju, imali priliku da se predstave međunarodnom žiriju na Spark.me konferenciji, predavačima Kamranu Elahijanu, Džonu Burkhartu i Metu Dezmiru, kao i Predragu Lešiću predstavniku organizatora.

Lešić je rekao da aplikacija koja je osvojila prvo mjesto, osvojila ga je jer je to živa aplikacija koja se koristi, aplikacija koja već ima potpisane ugovore sa svojim korisnicima, i aplikacija koja analizira veliku količinu podataka.

“Odnosno, koristeći aplikaciju za vrijeme utakmice, korisnici su u stanju da predlažu promjene koje bi mogle da se odrade u timu da bi neki tim igrao bolje. I ove godine smo održali nivo kvaliteta koji smo imali do sada. Konferencija je po reakcijama publike bila veoma zadovoljavajuća i ono što mogu da kažem da smo napravili iskorak u dijelu startup takmičenja“, istakao je Lešić.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *