Nemački “Kontinental” stiže u Srbiju, posao za 500 inženjera

Dodajte komentar

Njemačka kompanija Continental 1. jula u Novom Sadu otvara softverski centar za istraživanje i razvoj, u kojem će biti zaposleno više od 500 inženjera, saopšteno je iz Vlade Srbije, nakon sastanka predstavnika te kompanije s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Do kraja 2017. godine zaposliće se 100 ljudi, a tokom naredne dvije godine Continetal će zaposliti još 400 ljudi, a u centar za istraživanje biće uloženo više miliona eura.

Vučić je na konfrenciji za novinare rekao da će bruto plata inženjera biti 2.300 eura i da očekuje da i bude zaposleno mnogo više inženjera.

“To će omogućiti da oni koji su nam najškolovaniji mogu ostati u zemlji i omogućiti nam dalji razvoj i napredak naših univerziteta tehničkih nauka u Novom Sadu i čitavoj Vojvodini. Moraćemo ispuniti najviše kriterijume Ovim je Srbija ušla u višu ligu”, rekao je Vučić.

Prema riječima generalnog direktora Continetala Saše Čoringa to je tehnološka kompanija koja nudi sigurnosna , efikasna i pristupačna rješenja za vozila, saobraćaj i transport, koja zapošljava više od 227.000 ljudi u 56 zemalja.

U 2016. godini kompanija je ostvarila prodaju u iznosu od 40,4 milijarde eura.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *