Švedska ponudila cijelu zemlju za smještaj na Airbnb-u

Dodajte komentar

Švedska je uključila cijelu zemlju u ponudu smještaja na platformi Airbnb.

U saradnji sa švedskom turističkom inicijativom “Visit Sweden” Airbnb je u mogućnosti da ponudi tzv „All-Man-Law“, koji daje pravo ljudima u Švedskoj da bez ograničenja upoznaju zemlju.

Budući da država ima oko 450.000 kvadratnih kilometara površine, to znači 450 milijardi kvadratnih metara smještaja. Kada se izuzme privatno zemljište, ostaje 400 milijardi kvartanih metara.

Ideja, zaštićena švedskim zakonom, jeste da ljudi ne moraju rezervisati smještaj da bi posjetili zemlju – mogu zgrabiti šator i imati slobodan pristup svim područjima koja pripadaju državi. Privatni vrtovi i usjevi su jedini izuzeci, iako važi pravilo „ne ometaj, ne uništavaj ništa”.

„U Švedskoj, možete slobodno lutati a da vas niko ne može otjerati sa zemlje, osim ako idete kroz vrt ili kultivisano obradivo zemljište”, piše na internet stranici Visit Sweden.

Na web stranici ukupno devet lokacija je označeno kao Airbnb smještaj.

„To je kuća sa svim zahtjevima i sadržajima koje mora imati svaka velika kuća”, navodi se. „To je mjesto gdje se bobice jedu s poda, spava pod zvijezdama, kupa u jezerima i može slobodno lutati.”

Jedno od oglašivanijih mjesta je “Rustic Forest Retreat in Vintage Style” a nalazi se u „istorijskoj i tajanstvenoj šumi u Western Värmlandu”, “koje nudi kvalitetan smještaj i nezaboravan boravak.”

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *