Mogerini danas s premijerima Zapadnog Balkana

Dodajte komentar

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini sastaće se danas u Briselu sa šestoricom premijera Zapadnog Balkana, da bi ocijenili situaciju u regionu.

Šefica diplomatije EU pozvala je premijere Zapadnog Balkana kako bi se „razmotrila situacija u svijetlu najnovijih zbivanja“ u regionu i da bi se „zajednički sagledalo kako dalje ići naprijed“, rekla je ranije njena predstavnica za štampu Maja Kocijančić.

Na nezvaničnoj radnoj večeri će biti premijeri Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Duško Marković, Albanije Edi Rama, Kosova Isa Mustafa i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, dok će iz Makedonije biti mandatar za sastav vlade i lider SDSM Zoran Zaev.

Zaev je za taj sastanak dobio poziv umjesto privremenog (tehničkog) premiijera Emila Dimitrieva, saopšteno je iz Skoplja.

Sastanak će početi serijom bilateralnih susreta premijera Zapadnog Balkana s visokom predstavnicom Mogerini. Zajednička radna večera bi trebalo da počne oko 20 časova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *