Mješovito kretanje berzi na početku nedjelje, nafta bilježi rast

Dodajte komentar

Američke akcije zabilježile su rast prvog trgovačkog dana u nedjelji, nakon što je Tramp nastavio svoju prvu posjetu u inostranstvu otkada je stupio na dužnost.

Pokazatelj Dow Jones porastao je 0,4% na 20.894,8 poena predvođen dobicima akcija Boeing i 3M. S&P500 je ojačao pola procenta na 2.394 poena, a najveći rast ostvarili su tehnološki sektor i sektor komunalnih usluga. Nasdaq je trgovanje završio u plusu 0,8% na 6.133 poena.

Berzanska tržišta u Evropi zabilježila su mješovita kretanja glavnih indeksa na jučerašnjem trgovanju. Ministri finansija eurozone sastali su se juče kako bi dogovorili otpis duga za Grčku, dok su se uporedo ministri finansija Njemačke i Francuske složili da osnuju radnu grupu kako bi došli do strategije o stvaranju integrisanije eurozone. Britanski FTSE je porastao 0,3% na 7.496 poena, dok su DAX i CAC zabilježil pad od 0,2% i 0,03%, respektivno. Telekomunikacioni sektor bio je dobitnik na jučerašnjem trgovanju, sa rastom većim od 1%. Tržište nafte je otpočelo trgovačku nedjelju rastom vrijednosti – WTI je ojačao 0,8% na 50,8 USD po barelu, dok je Brent dostigao 53,8 USD po barelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *