Wizz Air proslavlja 13 godina od prvog leta

U godinama koje su za nama, WIZZ je postao najvećom low-cost avio-kompanijom u regionu centralne i srednje Evrope i ostvario mnoge značajne uspjehe. Putnici Wizz Air-a nam se mogu pridružiti u našoj proslavi otkrivajući neku od 141 uzbudljivih destinacija širom naše mreže niskotarifnih linija uz popuste na cijenu karte i do 30%*, koji su dostupni samo na današnji, jubilarni dan, na svim linijama i za sve rezervacije koje budu izvršene do ponoći, naveli su iz ove avio kompanije.

“Wizz Air sa posebnim uzbuđenjem proglašava pobjednike našeg Izazova za mlade (WIZZ Youth Challenge), prvog međunarodnog takmičenja u izradi studije slučaja. Od 978 prijavljenih timova, najboljih 40 je predstavilo svoje projekte stručnom žiriju među kojima su bili i članovi višeg menadžmenta Wizz Air-a i drugi stručnjaci. Pobjednički tim iz Hrvatske je nagrađen mogućnošću da neograničeno putuje unutar WIZZ-ove mreže linija tokom jedne godine”, kazali su iz Wizz Air-a.

Wizz Air vjeruje da naporan rad treba da bude uravnotežen sa aktivnim životnim stilom i zbog toga podržava nekoliko trkačkih takmičenja širom Evrope u gradovima poput Kluž-Napoke, Košica i Skoplja. Više od 35.000 trkača iz više od 50 zemalja već je učestvovalo u Wizz Air-ovim trkama u 2017, a još ih očekujemo na maratonima u Budimpešti, Kijevu i Sofiji.

U proteklih 13 godina, WIZZ je preletio 1 milijardu kilometara, što je jednako obilasku zemljine kugle 25.000 puta i prevezao je skoro 135 miliona putnika. Svaki avion u Wizz Air-ovoj floti koju čini 81 avion Airbus A320 i A321, jednoj od najmlađih u Evropi, leti u prosjeku 12 sati dnevno, a zajedno oni obave više od 1,4 miliona sati u vazduhu, što je ekvivalent neprekinutom letu u trajanju od nevjerovatnih 163 godine. Wizz Air trenunto nudi više od 500 linija sa 141 aerodroma u 42 zemlje, što predstavlja jednu od najraznovrsnijih mreža linija među evropskim low-cost avio-kompanijama, od Tenerifea na Zapadu do Astane na Istoku, sa najdužom linijom od Katovica do Dubaija od 4.639km i sa planom za uspostavljanje novih 40 linija u ovoj godini.

U 12 mjeseci zaključno sa 30. aprilom 2017. više od 24 miliona putnika je iskoristilo priliku da putuje sa WIZZ-om, uživajući u jeftinim avio-kartama, jednostavnom rezervacionom sistemu i izvrsnoj usluzi tokom leta. Svakog dana skoro 3.300 vazduhoplovnih profesionalaca iz 42 zemlje pruža vrhunsku uslugu na letovima, dok poslovanje WIZZ-a podržava još 17.000 radnih mjesta** u povezanim djelatnostima širom naše mreže linija.

Jožef Varadi (József Váradi), generalni direktor Wizz Air-a, je izjavio: “Nakon 13 godina od uspostavljanja prvog Wizz Air-ovog leta, slavimo uspeh WIZZ tima u postizanju izvanrednih rezultata i održavanju stalnog rasta. Do sada smo pružili mogućnost za 135 milijuna putnika da otkriju Evropu, pa čak i dalje, koristeći Wizz Air-ove jeftine avio-karte i letjeti jednom od najmlađih evropskih flota, uživajući u vrhunskoj usluzi na letu koju im omogućava predani rad naših 3.300 kolega. Wizz Air sada povezuje 141 destinaciju u 42 zemlje, a naši letovi osnažuju poslovne veze među zemljama i podstiču lokalni turistički razvoj i avio-saobraćaj. Proslavite danas zajedno sa najvećom low-cost avio-kompanijom centralne i istočne Evrope uz još niže cijene karata. Svi u WIZZ-u se raduju da vas uskoro sretnu na nekom od naših letova.”

* Popusti se primjenjuju na cijene sa uključenim takama, obaveznim doplatama i jednim kabinskim prtljagom. Popust važi samo za nove rezervacije, napravljene na sajtu wizzair.com ili prijeko mobilne aplikacije, 19. maja 2017.

** ACI procjenjuje da se na svakih milion prevezenih putnika stvara 750 radnih mjesta u lokalu.

Check Also

Montenegr Airlines neće povećavati cijene karata

Iako su neke svjetske aviokompanije najavile da će podići cijene karata zbog rasta troškova za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *