Pregled štampe za 19. maj: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Krivokapić šef interne kontrole

Bivsi predsjednik i Sindikata u Kobijnatu aluminijima ’(KAP) Rade Krivokapić, uz saglasnost ministra finansija Darka Radunovića, zaposlen je na određeno vrijeme u Poreskoj upravi. On je zaposlen po osnovu Ugovora o povremenom angažovanju, na period od šest mjeseci, saznaju “Vijesti”.

Evropski fond u Crnu Goru uložio 190,6 miliona eura

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) je od osnivanja, 2005. godine, u Crnu Goru uložio 190,6 miliona eura, najviše u oblasti industrije i usluga, kao i u trgovinu i poljoprivredu, saopšteno je iz Centralne banke.

Trgovci i hoteli kupuju domaće

Glavni problemi crnogorskih poljoprivrednika i proizvođača hrane je to što ih trgovački lanci u Crnoj Gori ucjenjuju većim rabatom i plaćanjem za bolje pozicije na rafovima njihovih marketa, kao i neregulisan status poljoprivrednog zemljišta i nemogućnosti gradnje na njemu objekata u svrhu poljoprivrede.

Dnevne novine

Uspostavljanje fiskalne održivosti je urgentno

Mjere štednje koje danas preduzima Vlada Crne Gore pomoći će državi da se brže razvija. ovdje nije riječ o rezovima već ulaganju u budućnost i približavanju životnom standardu Eu, poručio je potpredsjednik Svjetske banke (SB) Cyril Muller nakon jučerašnjeg sastanka sa premijerom Duškom Markovićem.

Javnost ne učestvuje u kreiranju novog zakona?

Institut za pravne studije, na čijem je čelu bivši v.d. direktora Uprave za igre na sreću Ilija Vukčević, održaće danas konferenciju na kojoj će započeti debatu vezanu za donošenje nacrta novog Zakona o igrama na sreću.

Nismo bili privilegovani učesnik na tenderu

Kompanija “Hefesta”, koja je nedavno izgradila i pustila u rad ugostiteljski objekat “Verige 65”, nema podatke da je u Specijalnom državnom tužilaštvu u toku izviđaj o zakonitosti procedure davanja u zakup zemljišta na lokaciji Turski rt, navodi se u reagovanju izvršne direktorice te firme Veselinke Šćepanović.

Dan

Na plate direktora otišlo 105 hiljada

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) prošle godine je za bruto zarade zaposlenih potrošila 788,2 hiljade eura, od čega je blizu 200 hiljada eura potrošeno na neto zarade, poreze i doprinose na plate pet funkcionera tri člana Odbora RAE, izvršnog direktora i njegovog zamjenika.

Panel diskusija o poglavlju 16

Ministarstvo finansija organizuje danas panel diskusiju na temu pregovaračkog poglavlja 16, koje se odnosi na poreze. Na panelu će govoriti generalni direktor Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija i . šef Radne grupe za poglavlje 16 Novo Radović i samostalni savjetnik za međunarodnu saradnju u Poreskoj upravi (PU) Lidija Šećković.

Za restrukturiranje postojećih kredita 6,9 miliona

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o strukturi kreditne podrške Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore. Investiciono-razvojni fond je u prva četiri mjeseca 2017. godine plasirao ukupno 38.868.642 eura u okviru različitih kreditnih linija za podršku razvoju biznisa i otvaranja novih radnih mjesta navedeno je u saopštenju vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Pobjeda

Povoljni krediti za poljoprivrednike i male preduzetnike

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE), fond koji osigurava mikrofinansiranje, sa više od milijardu eura vrijedne imovine, završio je juče godišnju skupštinu u Splitu, koja je trajala dva dana. Tema ovogodišnjeg sastanka bila je naglašena podrška preduzetnicima, kao i kreditiranje malih i srednjih preduzeća u regionu Jugoistočne Evrope.

Feribot Dubrovnik danas kreće za Bari

Feribot ,,Dubrovnik riječke ,,Jadrolinije, koja će u narednom periodu održavati liniju Bar-Bari-Bar, na prvo putovanje u iz Luke Bar kreće danas u 22 sata. Dubrovnik će ploviti na liniji Bar-Bari-Bar jednom nedjeljno u toku maja, septembra, oktobra i novembra, a dva puta nedjeljno tokomjuna, jula i avgusta.

Hitne nabavke za 24 časa i bez postupka

Vlada je juče usvojila Prijedlog izmjena Zakona o javnim nabavkama, kojim je proširena lista preduzeća koja obavljaju komercijalno industrijsku djelatnost koja su izuzeta od primjene.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *