Muzej novca obiželjio Međunarodni dan muzeja

Muzej novca na Cetinju obilježio je juče Međunarodni dana muzeja, otvaranjem izložbe „Crne Gora – ekološka država kao motiv na novcu“.

Izložbu je organizovao Muzej novca – CBCG, u saradnji sa Srednjom likovnom školom „Petar Lubarda“ sa Cetinja, čiji učenici su pripremili radove na temu izložbe, vizuelno oblikujući novac kroz kombinaciju crteža, akvarela, digitalno dizajniranih kompozicija i vajarskih radova.

„Bogatstvo i jedinstvenost crnogorskog prirodnog i kulturnog nasljeđa, obavezuje sve, a posebno vas, mlade generacije, da ga čuvate i njegujete, a ova izložba je i dokaz da to i činite, i to na najljepši način, kroz izraze svoje kreativnosti i kroz svoj nesporni talenat“, istakao je direktor Trezora CBCG Todor Cicmil, koji je otvorio izložbu.

Direktor Muzeja novca Miodrag Kirsanov uručio je nagrade najboljim radovima, kao i zahvalnice svim učesnicima konkursa. Prvu nagradu osvojila je Zorana Đukić, drugu su ravnopravno podijelili Aleksa Vuksanović i Mila Stojanović, dok je treća nagrada pripala Marku Bulatoviću.

Check Also

Prva emisija obveznica Srpske od 200 miliona eura emitovana na Bečkoj berzi

Prva emisija obveznica Republike Srpske od 200 miliona eura emitovana je u četvrtak na Bečkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *