Muzej novca obiželjio Međunarodni dan muzeja

Muzej novca na Cetinju obilježio je juče Međunarodni dana muzeja, otvaranjem izložbe „Crne Gora – ekološka država kao motiv na novcu“.

Izložbu je organizovao Muzej novca – CBCG, u saradnji sa Srednjom likovnom školom „Petar Lubarda“ sa Cetinja, čiji učenici su pripremili radove na temu izložbe, vizuelno oblikujući novac kroz kombinaciju crteža, akvarela, digitalno dizajniranih kompozicija i vajarskih radova.

„Bogatstvo i jedinstvenost crnogorskog prirodnog i kulturnog nasljeđa, obavezuje sve, a posebno vas, mlade generacije, da ga čuvate i njegujete, a ova izložba je i dokaz da to i činite, i to na najljepši način, kroz izraze svoje kreativnosti i kroz svoj nesporni talenat“, istakao je direktor Trezora CBCG Todor Cicmil, koji je otvorio izložbu.

Direktor Muzeja novca Miodrag Kirsanov uručio je nagrade najboljim radovima, kao i zahvalnice svim učesnicima konkursa. Prvu nagradu osvojila je Zorana Đukić, drugu su ravnopravno podijelili Aleksa Vuksanović i Mila Stojanović, dok je treća nagrada pripala Marku Bulatoviću.

Check Also

Aerodromi će opslužiti 300.000 putnika više nego 2017.

Aerodromi Crne Gore će u ovoj godini opslužiti skoro 300.000 putnika više nego prošle, saopštio …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *