Krivokapić za šefa interne kontrole u Poreskoj

Bivsi predsjednik i Sindikata u Kobijnatu aluminijima (KAP) Rade Krivokapić, uz saglasnost ministra finansija Darka Radunovića, zaposlen je na određeno vrijeme u Poreskoj upravi. On je zaposlen po osnovu Ugovora o povremenom angažovanju, na period od šest mjeseci, saznaju “Vijesti“.

Njega će, prema nezvaničnim informacijama, direktor PU Miomir M. Mugoša, uskoro postaviti za šefa nove službe interne kontrole u PU koja bi brzo trebala da bude formirana. Osnivanje nove službe još ranije je najavio direktor PU.

Služba interne kontrole postojala je ranije u PU

Prva služba interne kontrole rada službenika u Poreskoj upravi je formirana prije više od 13 godina.

Tada je direktor PU bio Predrag Marković, a njegov glavni pomoćnik Bojan Obrenović.

Formiranje službe interne kontrole imalo je za cilj jačanje integriteta službenika Poreske uprave jer su u to doba počele da se objavljuju prve ankete o percepciji građana o korupciji državnih službenika u svim oblastima.

Međutim, bivša direktorica Mirjane Pešalj, koja je naslijedila Markovića, više je pridavala značaj ponašanju službenika unutar same zgrade centrale PU i “kućnom redu”, od glavnih vrata do kancelarije, dok je jačanje integriteta crnogorskih poreznika palo u sasvim treći plan.

(Cijeli tekst u Vijestima)

 

Check Also

Prva emisija obveznica Srpske od 200 miliona eura emitovana na Bečkoj berzi

Prva emisija obveznica Republike Srpske od 200 miliona eura emitovana je u četvrtak na Bečkoj …

One comment

  1. Sta ovog profila preporucuje da bude interni kontrolor poreskim inspektorima. Dobro je da je bez posal, ali interna kontrola je ozbiljna aktivnost koja ne trpi bukadzije, nasilnike i konfiskace kola kompanije.
    Za internu kontorlu poreznika se bira biografija koaj vec ima psotovanje poreskih inspektora i koja dodatno treba da bude korektivni faktor ukupnoj instituciji.
    Interni kotnrolor treba da prati rad sa finansijskim izvjestajima i to na sjajnom nivou znanja. Interni kontrolor bi trebao da poznaju u prste poreske zakone i njihovu primjenu. Interni kontrolor bi trebao da je kapija kvaliteta za poresku upravu. Uh, kako je moguce da dps-ovci nadju nacin da izigraju institut konkursa cak i na ovaj nacin. I interni kontrolor bi trebao da ima sjajno znanje engleskog jezika.
    Nema sto, jedan korak naprijed, pa tri nazad, to je nekako model menadzmenta PU vec par decenija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *