Krivokapić za šefa interne kontrole u Poreskoj

1 komentar

Bivsi predsjednik i Sindikata u Kobijnatu aluminijima (KAP) Rade Krivokapić, uz saglasnost ministra finansija Darka Radunovića, zaposlen je na određeno vrijeme u Poreskoj upravi. On je zaposlen po osnovu Ugovora o povremenom angažovanju, na period od šest mjeseci, saznaju “Vijesti“.

Njega će, prema nezvaničnim informacijama, direktor PU Miomir M. Mugoša, uskoro postaviti za šefa nove službe interne kontrole u PU koja bi brzo trebala da bude formirana. Osnivanje nove službe još ranije je najavio direktor PU.

Služba interne kontrole postojala je ranije u PU

Prva služba interne kontrole rada službenika u Poreskoj upravi je formirana prije više od 13 godina.

Tada je direktor PU bio Predrag Marković, a njegov glavni pomoćnik Bojan Obrenović.

Formiranje službe interne kontrole imalo je za cilj jačanje integriteta službenika Poreske uprave jer su u to doba počele da se objavljuju prve ankete o percepciji građana o korupciji državnih službenika u svim oblastima.

Međutim, bivša direktorica Mirjane Pešalj, koja je naslijedila Markovića, više je pridavala značaj ponašanju službenika unutar same zgrade centrale PU i “kućnom redu”, od glavnih vrata do kancelarije, dok je jačanje integriteta crnogorskih poreznika palo u sasvim treći plan.

(Cijeli tekst u Vijestima)

 

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Sta ovog profila preporucuje da bude interni kontrolor poreskim inspektorima. Dobro je da je bez posal, ali interna kontrola je ozbiljna aktivnost koja ne trpi bukadzije, nasilnike i konfiskace kola kompanije.
    Za internu kontorlu poreznika se bira biografija koaj vec ima psotovanje poreskih inspektora i koja dodatno treba da bude korektivni faktor ukupnoj instituciji.
    Interni kotnrolor treba da prati rad sa finansijskim izvjestajima i to na sjajnom nivou znanja. Interni kontrolor bi trebao da poznaju u prste poreske zakone i njihovu primjenu. Interni kontrolor bi trebao da je kapija kvaliteta za poresku upravu. Uh, kako je moguce da dps-ovci nadju nacin da izigraju institut konkursa cak i na ovaj nacin. I interni kontrolor bi trebao da ima sjajno znanje engleskog jezika.
    Nema sto, jedan korak naprijed, pa tri nazad, to je nekako model menadzmenta PU vec par decenija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *