Luštica će građanima ponuditi akcije

Dodajte komentar
Luštica Bay

Kompanija Luštica divelopment, koja na tivatskom dijelu poluostrva Luštica gradi turistički kompleks Luštica Bay, planira da građanima ponudi mogućnost da putem dokapitalizacije ulažu u tu kompaniju.

Prema informacijama Vijesti, građani će dobiti i mogućnost izlazne opcije (prodaje) poslije određenog vremena uz određeni prinos.

Iz Luštice divelopment su kazali da je kompanija u procesu dobijanja saglasnosti od regulatornih organa Crne Gore.

“Menadžment kompanije još nije u mogućnosti da da je informacije o procesu, ono što možemo da kažemo sada je da se početak procesa ponude planira tokom juna”, rekli su iz kompanije.

Izgradnja integrisane turističke destinacije Luštica Bay, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 1,1 milijardu eura, počela je u decembru 2013. kada je stupio na snagu ugovor o zakupu i izgradnji na Luštici. Ugovor su 2009. potpisali Vlada, Opština Tivat i egipatsko-švajcarski konzorcijum Oraskom.

Luštica divelopment je osnovana 2008. kao joint venture između švajcarskog Oraskoma i crnogorske Vlade. Udio Oraskoma je 90 odsto, a Vlade 9,09 odsto. Luštica divelopment na Luštici gradi hotel, marinu, golf teren, stambeno-poslovne objekte…

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *