Održana Skupština Societe Generale: Nema prodaje banke u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Societe Generale nije u procesu prodaje Societe Generale banke u Crnoj Gori. Grupa je zadovoljna sa poslovanjem ove članice, koja je tokom više godina pokazala svoju sposobnost da ostvari snažan i profitabilan rast zahvaljujući posvećenosti i kvalitetu menadžmenta, svojim zaposlenima i uslugama koje nudi svojim klijentima – poručio je Miroslav Hiršl, glavni izvršni direktor Societe Generale banke Montenegro.

Skupština akcionara Societe Generale banke Montenegro AD usvojila je danas godišnji izvještaj o poslovanju banke, sa mišljenjem nezavisnog spoljnog revizora. Banka je u 2016. godini ostvarila najbolje komercijalne i finansijske rezultate od kada je Societe Generale prisutan u Crnoj Gori. Rekordni rezultati omogućili su, već treću godinu za redom, raspodjelu dijela dobiti akcionarima banke. Banka će svojim akcionarima isplatiti dividendu u iznosu od 50 odsto ukupnog profita banke odnosno 3,9 miliona eura.

Odličan rezultat banke je, kako su saopštili, odraz povećanog broja klijenata, kao i uspjeha u svim segmentima poslovanja: sa građanima, malim i srednjim preduzećima, javnim sektorom i privredom.

“Rezultati potvrđuju da Societe Generale banka Montenegro AD ima jednu od vodećih pozicija i da je prepoznata kao banka posvećena klijentima, sa konstantnim povećanjem svog tržišnog  učešća”, navodi se u saopštenju banke.

Na sjednici je takođe usvojena i odluka o izmjenama i dopunama statuta, kao i imenovanju članova Odbora direktora banke. Za članove Odbora direktora izabrani su: prof.dr. Milorad Katnić, predsjednik Odbora direktora banke, Antoine Alexis, direktor Finansijske divizije Societe Generale Grupe za Evropu, Miroslav Hiršl, glavni izvršni direktor banke, Sonja Miladinovski, direktorka Finansijske divizije Societe Generale banke Srbija i Verica Maraš, direktorka kompanije „13.jul Plantaže“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *