Hrvati jasni: Agrokor nestaje

Dodajte komentar

Ruska VTB banka imaće strpljenja da sačeka rješenje Agrokorovih dužničkih problema, izjavio je finansijski direktor VTB-a Herbert Mos.

“Nažalost, još uvijek ne znamo konkretan scenario koji je trebala da predloži kompanija, ili njeni savjetnici, tako da ćemo biti strpljivi”, rekao je Mos na telefonskoj konferenciji, a prenosi Rojters.“Otvoreni smo za razne scenarije, ali moramo pričekati konkretne prijedloge”, rekao je Mos.

Iako još nije objavljen službeni plan, komesar hrvatske Vlade za Agrokor Ante Ramljak u prošlonedjeljnom intervjuu rekao je da će se ići u rasprodaju kompanija.

“Mi sad definišemo grupu u četiri matične cjeline: maloprodaja, operativne kompanije u prehrambenoj proizvodnji, treća je poljoprivreda i četvrta je non core. Non core djelatnosti ćemo vrlo vjerovatno prodavati i iz toga realizovati povraćaj određenog dijela duga.”, rekao je Ramljak i dodao kako za godinu dana grupa neće postojati, kao ni Agrokor holding.“Postojaće Konzum, Merkator, Jamnica, Ledo i slične kompanije koje stvaraju dobit”, zaključio je Ramljak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *