Allianz objavio solidan start godine

Dodajte komentar

Najveća evropska osiguravajuća grupacija, Allianz, objavila je rast poslovanja u prvom kvartalu tekuće godine, uglavnom zahvaljujući segmentu životnog i zdravstvenog osiguranja i američkom društvu za upravljanje, Pimco, potvrdivši planirane rezultate 2017. godinu.

Ukupan prihod iznosio je 36,2 milijarde EUR, u poređenju sa 35,4 milijarde EUR iz prethodne godine, dok je operativna dobit zabilježila rast od 9,4% na 2,9 milijardi EUR. Neto dobit iznosila je 1,8 milijardi EUR, dok je u istom periodu prošle godine ostvareno 2,1 milijarda EUR dobiti, zahvaljujući jednokratnom profitu od prodaje udjela u drugim finansijskim institucijama.

U ovom tromjesečju zabilježena je dobit po akciji od 4 EUR, dok je u istom periodu prošle godine iznosila 4,71 EUR. Segment životnog i zdravstvenog osiguranja registrovao je snažan rast operativne dobiti od 35,5% na 1,2 milijarde EUR, dok je isti pokazatelj poslovanja društva za upravljanje uvećan za 24,4% na 572 miliona EUR. Do 5. maja tekuće godine, grupacija je otkupila 6,7 miliona akcija, što predstavlja 1,5% akcijskog kapitala. Menadžment je takođe potvrdio planirane rezultate na nivou cijele godine, odnosno operativnu dobit od 10,8 milijardi EUR. Akcije Allianz-a u petak su pale 0,3% na 172,8 EUR, dok od početka godine registruju skok od 10%.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *