Srpska preduzetnica proglašena za „Ženu decenije“ na Ženskom ekonomskom forumu

Dodajte komentar

Srpska preduzetnica, vlasnica startapa BeeShaper i direktorka kompanije Bee Premium Group, Dragana Đermanović, proglašena je za „Ženu decenije u oblasti društvenih mreža i liderstva” na međunarodnom Ženskom ekonomskom forumu (Women Economic Forum, WEF17) koji se od 8. do 13. maja održava u Nju Delhiju.

Ženski ekonomski forum, nezvanično okarakterisan kao „ženski Davos“, ove godine se bavi globalnom temom „Kreiranje inovacija za budućnost”.

Dragana je kao ključna govornica održala zapaženo predavanje na temu “Nova poslovna kultura” i podijelila sa učesnicama iz najvećih svjetskih kompanija i ekonomija svoje preporuke za kreiranje inovativnih sistema i preduzetničke kulture u zemljama u tranziciji. Pored ove preduzetnice, za globalni doprinos razvoju društva i ekonomije u drugim oblastima, nagrađene su urednice časopisa Time Magazine i New York Times, zatim direktorka kompanije MasterCard Labs i pojedine svjetske ministarke.

„Obišla sam planetu i upoznala na hiljade uspješnih ljudi, ali se uvjek vraćam u svoju zemlju srećna i ponosna jer znam da naši preduzetnici imaju ogroman potencijal i znanje da menjaju okruženje na bolje. Voljela bih da moj primer inspiriše naše mlade da se odluče za biznis i svojim ogromnim talentima i oni pokore svijet”, izjavila je Đermanović u Nju Delhiju.

Ovo je prvi put da neka žena iz Srbije i regiona bivše Jugoslavije dobije ovako značajno priznanje na Ženskom ekonomskom forumu za doprinos i poslovne rezultate na svjetskom tržištu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *