Izložba Lade Perović u Prostoru za umjetnost Societe Generale Montenegro

Dodajte komentar

Izložba umjetničkih djela Lade Perović otvorena je u Prostoru za umjetnost u upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro.

Lada Perović diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti, smjer vajanje. Učesnik je tradicionalnih izložbi ULUCG i dobitnik nagrade „Milunović, Stijović, Lubarda“.

Autor je skulpture “Ptica mira“ u Podgorici koja se nalazi kod tržnog centra „Palada“ i koja je napravljena od oružja.

O svojoj izložbi, umjetnica je izjavila:
“Dok postoje moji radovi velikih, moćnih životinja, postoje i oni poput izloženih ovom prilikom – sitnih životinja koje izgledaju ogromno, i one predstavljaju ljude iz svakodnevnog života, ljude koji su naizgled mali i bezopasni, ali se u njima krije veliki duh i ogromna hrabrost, ambicija, i samo je pitanje vremena kada će one postati dio njihove spoljašnjosti. Ova kolekcija posvećena je upravo takvim ljudima koji ne dozvoljavaju da se o njima sudi prema spoljašnjosti i koji uprkos prefinjenom ili sitnom izgledu dokazuju da se u ljudima krije mnogo više. Za ove radove odlučila sam se za tehniku suvog pastela kombinovanog sa ugljenom, koji predstavljaju jak kontrast blijedom papiru. “

Projekat Prostor za umjetnost započet je kao akcija Građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale Grupe sa ciljem da podrži rad mladih umjetnika.

Banka će i dalje nastojati da podržava promociju umjetnika kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *