Investitor na okupu u Budvi od 15. do 18. maja

Dodajte komentar

Festival investicija i nekretnina FREI 2017 biće održan od 15. do 18. maja u hotelu Avala, u Budvi, pod patronatom potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutina Simovića, saopštili su organizatori.

Na Festivalu će se, kroz izložbene i prezentacione forme, predstaviti ključni investicioni projekti u Crnoj Gori. Kroz nekoliko diskusionih sesija, biće riječi o novom zakonskom okviru za planiranje prostora i izgradnju objekata, kreditnoj podršci razvoju turizma, lokalnim samoupravama i primjeni instrumenata za stimulisanje investicija, kao i konceptu razvoja obalnog područja.

Simović će, kako je najavljeno, skup obići 15. maja i tom prilikom razgovarati sa vodećim investitorima, nakon čega će imati izlaganje na temu “Poslovni ambijent-temelj ekonomskog razvoja Crne Gore”

Učesnicima će se obratiti i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, koji će govoriti o reformama u toj oblasti kao podsticaju za intenziviranje investicija, kao i ambasadorka SAD Margaret Uehara. Ona će obrazložiti svoje viđenje značaja integracionih procesa za ekonomski razvoj Crne Gore.

“Ove godine su u fokusu i dva ekspertska pozivna izlaganja i to predsjednika kompanije THR Eulogia Bordasa i Chris Grahama iz britanske kompanije Graham Associates”, kazali su organizatori.

Institucionalni i kompanijski status učesnika FREIa imaće Porto Montenegro, Adriatic Properties, Luštica Development, Nacionalna turistička organizacija, Čikom, Sekretarijat za razvojne projekte, Erste i NLB banka.

Programski nosilac Festivala je Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a generalni pokrovitelj manifestacije Portonovi Azmont Investments. Kompanija Horwath HTL je i ove godine specijalni partner organizatora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *