Smijenjen direktor Hiltona

Dodajte komentar

Izvršni direktor hotela Hilton u Podgorici Haluk Bilgili smijenjen je sa te funkcije nakon sedam mjeseci, potvrđeno je za “Dan” iz nekoliko izvora. Bilgili je prema pouzdanim informacijama smijenjen zbog neprofesionalnog obavljanja funkcije direktora i lošeg poslovanja hotela. Njegovu smjenu tražio je vlasnik hotela Hilton Žarko Burić.

Vlasnik Hiltona u Podgorici nema ingerencije da zaposli novog direktora, jer se on bira isključivo po standardima Hilton grupacije, pa se očekuje da će nakon isteka Bilgilijevog otkaznog roka, Hilton grupacija poslati novog generagšog menadžera.

“Danu” se nedavno obratila grupa radnika hotela Hilton, tvrdeći da su napustili radna mjesta nezadovoljni odnosnom menadžmenta prema njima. Naveli su da su više puta tražili da razgovaraju sa Bilgilijem, ali da u tome nisu uspjeli.

Bilgili je prije otvaranja hotela Hilton kazao da će graditi tim od lokalih kandidata koji imaju strast i volju za učenjem, što su glavni kriterijumi u ugostiteljstvu.

“Imamo sveobuhvatne programe i sredstva za obučavanje koje ćemo u potpunosti sprovesti prije dočekivanja prvih gostiju. Ovi treninzi imaju za cilj da unaprijede znanje u struci i da doprinesu ličnom razvoju članova našeg tima u njihovim budućim karijerama. Već smo započeli sa zapošljavanjem i intervjuima u cilju okupljanja tima koji broji 150 osoba. Naši konkursi su objavljeni na nacionalnim i regionalnim sajtovima za zapošljavanje prije nekoliko sedmica. Prijatno smo iznenađeni brojem prijavljenih kandidata, imajuću u vidu da je sezona na Primorju počela. Zasad recepcija i sektor za hranu i piće privlače najviše pažnje”, saopštio je Bilgili ranije.

Bivši zaposleni, međutim, tvrde da je zapravo bilo potpuno drugačije.

U Hilton je uloženo 47 miliona eura i taj hotel sa 180 soba ima najveći smještajni kapacitet u Podgorici, što je znatno unaprijedilo turističku ponudu glavnog grada. Od tih 180 soba 23 su apart-
mana, od kojih Je Jedan predsjednički, i standardne sobe. Hotel posjeduje i najveći konferencijski kapacitet u gradu. Za sastanke i druge događaje, uključujući vjenčanja, hotel nudi jedan od najvećih prostora u Podgorici koji sadrži pet sala za sastanke i konferencije. U ponudi Hotela je i Kristalna dvorana, koja se prostire na 425 kvadratnih metara bez stubova i koja može da primi do 435 gostiju.

Hilton je zvanično otvoren u oktobru prošle godine.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *