Deloitte otvorio evropski tehnološki centar u Rumuniji

Dodajte komentar

Deloitte je otvorio u četvrtak svoj Evropski centar za isporuku u Bukureštu u Rumuniji. Centar koji će djelovati pod nazivom Deloitte Tehnologie, jedino je firmino središte u kontinentalnoj Evropi i imaće 800 zaposlenih do 2020. godine, izvještava Indikator.ba.

Evropski regionalni centar za isporuku će služiti kao softwarsko središte za klijente u Rumuniji i širom svijeta i dio je kompanijinih strateških investicija za primjenu vodećih tehnologija za usluživanje klijenata širom regije. Trenutno, centar, koji se nalazi u Pipera poslovnom distriktu u Bukureštu, zapošljava 100 radnika, uglavnom Rumuna, a u budućnosti će uzapošljvati talentovanu loklanu radnu snagu.

Evropski regionalni centar za isporuku će pružati usluge na temelju SAP Analytics / Information Management (AIM), te digitalne tehnologije za Deloitteove klijente u Rumuniji, kao i za glavna evropska tržišta poput Engleske i Njemačke, te pružati softverske aplikacije i usluge za 75 posto kompanija sa liste Fortune 100. Klijenti će dolaziti iz sektora finansijskih usluga, automobilske industrije, zdravstva, maloprodaje kao i energije i javnog sektora.

“Odabir Bukurešt kao mjesto za Deloitteov tehnološki centar je prepoznavanje talentiranih IT resursa zemlje koja ima i dinamično lokalno IT tržište”, rekao je Satya Swaroop Rodd, direktor Deloitte Tehnologie, te dodao kako je Bukurešt izabran u konkurenciji sa Clujom zbog bolje avionske povezanosti.

Evropski regionalni centar za isporuku u Bukureštu pridružuje se ostalim trima tehnološkim centrima Deloittea, koji postoje širom svijeta – Hyderabad (Indija), Belfast (Sjeverna Irska), Orlando (SAD), sa tehnologijom koja će biti glavni stup Deloitteovog rasta širom svijeta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *