Volkswagen se oporavlja od skandala

Dodajte komentar

Njemačka automobilska kompanija Volkswagen potvrdila je prognoze profita za 2017. godinu, nakon rasta prihoda i dobiti u prvom ovogodišnjem tromjesečju.

Neto profit grupacije je u periodu januar-mart dostigao 3,4 milijarde eura, što je za 44 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok su prihodi uvećani za deset odsto na 56,2 milijarde eura, prenosi agencija Frans pres.

I prihodi i dobit su premašili procjene analitičara koje je anketirala kompanija Faktset.

“Naši kvartalni rezultati posljedica su snažnih performansi brendova grupacije, lansiranja novih proizvoda i solidne zarade u Zapadnoj Evropi”, navodi se u saospštenju generalnog direktora Matijasa Milera.

Volkswagen je potvrdio da je njegov profit iz poslovanja uvećan za 28 odsto na 4,4 milijarde eura u prva tri mjeseca ove godine.

Kada je riječ o čitavoj 2017. godini, grupacija je zadržala profitnu stopu od između 6,0 i 7,0 odsto, dok će prihodi porasti za 4,0 odsto u odnosu na godinu dana ranije.

Njemačka kompanija je uspjela da ostvari snažne rezultate, uprkos skandalu sa manipulacijama vrijednostima izduvnih gasova koji je Volkswagen koštao više milijardi dolara širom svijeta, ocjenjuje AFP.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *