Katari Diar počinje gradnju dvije vile u uvali Pržna

Dodajte komentar

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je građevinsku dozvolu tivatskoj kompaniji Katari Diar Montenegro za izgradnju dvije rezidencijalne vile u uvali Pržna, što znači da bi se uskoro moglo krenuti sa izgradnjom turističkog kompleksa na mjestu gdje je nekada bio hotel “Plavi horizont”.

Ta je firma u januaru prošle godine dobila urbanističko-tehničke uslove za izgradnju hotelskog kompleksa, obalnog šetališta i pristupnih saobraćajnica, a početkom godine podnijela je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju rezidencijalnih vila RL1 i RL2 u uvali Pržna.

U rješenju Ministarstva navodi se da će se ti objekti sastojati od prizemlja i jednog sprata. Navodi se da će te dvije rezidencijalne imati istu ukupnu bruto površinu od po 672,78 metara kvadratnih.

Investitoru prestaje pravo građenja po izdatoj dozvoli, ukoliko ne započne građenje objekta u roku od dvije godine od dana izdavanja dozvole -navodi se u rješenju.

Po najavama iz 2010. godine, kada je Hotelskoturističko preduzeće “Primorje” prodalo katarskoj kompaniji kompleks “Plavi horizont” za 24 miliona dolara, novi vlasnik je trebalo da u nove, ekskluzivne turističke sadržaje uloži 250 miliona eura. Bilo je planirano da kompleks bude završen do septembra 2014. godine, ali se dalje od rušenja hotela “Plavi horizont” nije stiglo. Razlog za kašnjenje bili su neriješeni imovinskopravni odnosi, odnosno vođenje više sudskih sporova oko eksproprijacije zemljišta. Vlasnici zemljišnih parcela tražili su veću cijenu od ponuđenih, a Osnovni sud u Kotoru donio je odluku da se za kvadrat zelene površine plaća 100, umjesto prvobitno procijenjenih 77 eura, a da se za kvadrat površine mješovite namjene isplaćuje 157 umjesto 100 eura.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *