Uručene nagrade najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima

Dodajte komentar

Nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima  u 2016. godini uručene su juče, na svečanosti koja je organizovana u hotelu Hilton. Ceremoniji dodjele nagrada  je prisustvovalo 250 zvanica, među kojima su bili najuspješniji menadžeri u Crnoj Gori, predstavnici države, diplomatskog kora, lokalne uprave, privrede, nauke , kulture,poslovnih organizacija, članovi i prijatelji Asocijacije menadžera, te veliki broj  predstavnika medija, saopšteno je iz Asocijacije menadžera Crne Gore.

Nakon sprovedenog Javnog konkursa za “Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika 2016. godine”, na koji je Asocijaciji menadžera Crne Gore pristiglo 156 prijedloga, od čega je prihvaćena 91 kandidatura, Upravni odbor AMM-a je prihvatio prijedlog stručnog žirija i donio odluku  da dodijeli godišnje nagrade AMM-a u sljedećim kategorijama:

“Preduzetnik godine, dvije ravnopravne nagrade i to: Hilmija Franca, generalni direktor Meso-prometa i Gojko Bajović, generalni direktor Okov-a; Najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera – Ekonomski fakultet Podgorica. Menadžer godine u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama – Nebojša Kavarić, direktora JZU Dom Zdravlja Podgorica”, navode iz Asocijacije.

Menadžer godine u preduzećima koja su u većinskom vlasništvu države – Dragan Laketić, predsjednik odbora direktora CES.

Nagrada za životno djelo – Milan J. Perović, profesor na Mašinskom fakultetu Univerziteta CG. Projekt menadžer godine – Veselin M. Kovačević, izvršni direktor Bemax-a. Mladi menadžer godine – Mitar Jokić, izvršni direktor Nikšićkog Mlina. Menadžer godine u mikro preduzećima – Dragan Babić, izvršni direktor D Photo Trade. Menadžer godine u malim preduzećima – Tarik Zaimović, direktor Bild Studia. Menadžerka godine u srednjim preduzećima – Ljilja Pižurica, izvršna direktorica Neregelie. Menadžer godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima – Vladimir Lučić, izvršni direktor Društva za telekomunikacije Mtel”, stoji u saopštenju.

Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika godine dobio je podršku Valde Crne Gore, Privredne komore, Unije poslodavaca i Savjeta stranih investitora.

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore, Budimir Raičković je istakao značaj nagarde koja ističe rezultate koje su ostvarili današnji laureati ali i drugi privrednici, vrijedni su pažnje i respekta u izuzetno tečkim uslovimaposlovanja kako u zemlji tako I u region.

“Iako je ovo prilika da se slave rezultati i uspjesi, ne mogu da se ne osvrnem na uslove u kojima se poslovalo. 2016. godina je prvenstveno u fokusu imala politička dešavanja, tako da je po nama to bila godina u kojoj privreda nije poslovala u stabilnim uslovima. Možda je to i jedna od godina koju bi mogli okarakterisati kao godinu koju su pojeli političari, a svi su izgledi da i ova može ponijeti takav epitet. Kada se tome dodaju i uslovi u regionu, nikako se ne može reći da poslujemo u stimulativnom ambijentu”, rekao je Raičković.

Zbog svega, kako navodi, rezultati koje su ostvarili laureati ali i drugi privrednici, vrijedni su pažnje i respekta.

“Nije mali broj privrednika koji jednostavno ne žele, u atmosferi socijalne demagogije, da potenciraju rezultate koje ostvaruju. Izgleda da smo još daleko od toga da slavimo uspjeh i nažalost mnogo više pažnje posvećujemo negativnim primjerima nego pozitivnim tj. onima koji bi mogli biti primjer drugima šta znači znanje, pregalaštvo, posvećenost i preduzetništvo”, rekao je Raičković.

Dobitnicima nagrada i gostima se na svečanosti  u ime Vlade koja je pokrovitelj događaja, obratila ministrica ekonomije Dragica Sekulić.

Stručni žiri su činili: Sava Osiguranje, Nebojša Šćekić, izvršni direktor – predsjednik žirija; Privredna komora Crne Gore, Ivan Saveljić – potpredsjednik; Unija poslodavaca Crne Gore, Svetlana Vuksanović –  predsjednica; Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore, dr Vinko Nikić – predsjednik Upravnog odbora; Savjet stranih investitora Crne Gore, Christoph Schön – predsjednik Upravnog odbora; Ekonomski fakultet, Prof. dr Saša Popović – redovni profesor; Fakultet za mediteranske studije, dr Nikola Dragomanović – profesor; Uprava za kadrove, Jadranka Đurković – pomoćnica direktorice; Erste banka, Aleksa Lukić – glavni izvršni direktor; Uniprom pekara, Milan Nikčević – izvršni direktor; Nadzorni odbor AMM-a, Jelena Č. Milić –  predsjednica; Fond za aktivno građanstvo – fAKT, Anica – Maja Boljević, izvršna direktorica,

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *