Prekinut rast američkih indeksa, reforma poreza u fokusu

Dodajte komentar

Američki berzanski pokazatelji prekinuli su kontinuirani pozitivan trend, neznatno oslabivši na jučerašnjem trgovanju, a u fokusu investitora bio je plan o smanjenju korporativnih poreza koji je bio jedan od glavnih činilaca snažnog rasta tržišta nakon novembarskih izbora.

Dow Jones je zatvorio trgovanje padom od 0,1% na 20.975 poena, a vodeći gubitnik bio je Procter&Gamble. S&P500 je takođe zabilježio neveliki pad na 2.387,5 poena, a najveće gubitke zabilježio je sektor nekretnina. Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, dostizao je novi rekord u toku trgovačkog dana da bi na kraju završio sesiju u neznatnom minusu.

Sezona korporativnih objava nastavljena je punim intezitetom: PepsiCo, United Tehnologies, Procter&Gamble i Twitter objavili su profit iznad očekivanja analitičara, a akcije Twitter-a su ojačale skoro 8%. Evropske berze su i juče zabilježile pozitivne promjene. Francuski CAC i britanski FTSE su porasli po 0,2%, dok je njemački DAX blago ojačao 0,1% na 12.472,8 poena. Sedmi po veličini proizvođač automobila, Fiat Chrysler, objavio je rast kvartalne operativne dobiti od 11% što je dovelo do rasta njegovih akcija za više od 9%. Tržište nafte ponovo bilježi gubitke – WTI je oslabila 0,6% na 49,3 USD po barelu dok se evropski Brent spustio više od 1% na 51 USD po barelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *