Facebook ukida lozinke

Dodajte komentar

Facebook je predstavio servis koji se smatra prelaznim rješenjem ka potpunom uklanjanju lozinki, zahvaljujući čemu će biti spriječeno hakovanje i otimanje profila korsnika ove društvene mreže.

Servis Delegated Account Recovery osmišljen je da bi omogućio zamjenu lozinke za pristup raznim servisima onlajn korisničkim imenom i lozinkom koje koristite za pristup Facebooku. Tačnije, Facebook bi trebalo da zamijeni e-mail i telefonski broj prilikom potvrđivanja identiteta dvostepenom provjerom.

U Facebooku su uvjereni da je takav pristup sigurniji od resetovanja lozinke e-mailom i stabilniji od korišćenja telefonskog broja, kao i da je pogodan za ljude koji tek počinju da koriste internet i imaju korisnički nalog na Facebooku. Kako neko može da se registruje na Facebooku bez e-maila ili broja telefona, nisu otkrili.

Delegated Account Recovery bi tako mogao da zna kad ga koristite za pristup e-bankarstvu, ali ne bi preuzimao podatke vezane uz vaš bankovni račun.

Da bi se smanjila mogućnost zloupotrebe, biće postavljene mjere zaštite poput ograničenja broja servisa kojima možete da obnovite pristup odjednom, kao i alarmi u slučaju sumnjivih aktivnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *