VW električni modeli koštaće kao obični automobili

Dodajte komentar

Volkswagen je najavio da će vozila iz nove generacije električnih automobila, koja će lansirati od 2020, imati slične cijene kao njihovi modeli sa konvencionalnim motorima.

Cilj je da vozila na struju budu što pristupačnija prosječnom kupcu, što će dovesti do masovnije upotrebe električnih automobila.

U razgovoru sa novinarima na sajmu automobila u Šangaju, šef Volkswagenovog odjeljenja za razvoj električnih automobila, Christian Senger, izjavio je da je postignut značajan napredak u smjeru sniženja cijene vozila na struju koja su danas preskupa za većinu potencijalnih kupaca.

“Sniženje sadašnjih cijena modela na struju do nivoa automobila sa klasičnim benzinskim ili dizel motorima predstavljaće revoluciju u automobilskoj industriji jer će električni modeli moći da postepeno zamjene vozila sa konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem”, kaže Senger za Car Advice.

On dodaje da je Volkswagenu potrebno da izgradi novi imidž nakon dizel skandala iz 2015. i da je lansiranje serije pristupačnih električnih modela prilika da ovaj proizvođač promeni negativnu sliku o njemu u javnosti.

VW ID hečbek koncept iz 2016.

VW planira da do 2025. godišnja proizvodnja i prodaja modela na struju dostigne 3 miliona vozila, a jedini način da se se ovaj cilj realizuje jeste da se kupcima ponudi razumna prosječna cijena električnog automobila.

Volkswagen je u poslednjih pola godine predstavio tri koncepta budućih modela na struju – ID hečbek na sajmu u Parizu 2016, ID Buzz mini-van u Detroitu početkom 2017. i najnoviji ID Crozz krosover na aktuelnom auto-salonu u Šangaju.

VW ID Buzz električni koncept mini-van vozila
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *