Formiran ministarski tim zbog krize u Agrokoru

Zemlje regiona u kojima posluje Agrokor formirale su ministarski tim, koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razmjene informacija i preduzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanja radnih mjesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi iz sastava hrvatske kompanije.

Formiranje ministarskog tima dogovoreno je na jučerašnjem sastanku u Beogradu, kojem su, pored ministarke ekonomije Dragice Sekulić, prisustvovali premijer i vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić, srbijanski ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, potpredsjednik Savjeta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i slovenački ministar ekonomskog razvoja Zdravko Počivalšek.

U zajedničkom saopštenju, objavljenom nakon sastanka, navodi se da će svaka od zemalja sprovoditi kontrolu finansijskih i robnih tokova kompanija u vezi sa Agrokorom u skladu sa zakonima koji važe u četiri države.

“Sastanak je održan zbog značaja koji Agrokor grupa ima za sve zemlje regio na, kao i njenog uticaja na ekonomije svake od zemalja i učešće u bruto domaćem prozivodnu, podržavajući napore Vlade Hrvatske, koje ulaže u stabilizaciju poslovanja sistema Agrokor i u cilju zaštite zaposlenih i interesa svih dobavljača”, kaže se u saopštenju.

Regionalni zvaničnici očekuju da novi upravitelj Agrokora imenuje nezavisne stručnjake za uspješno restrukturiranje firmi u sastavu koncerna, kao i da nova uprava na ravnopravan način tretira sve dobavljače, kako one u Hrvatskoj, tako i van te zemlje.

Na sastanku je saopštena i spremnost za razgovore sa predstavnicima Vlade Hrvatske u cilju iznalaženja zajedničkih rješenja za stabilizaciju poslovanja cijelog Agrokor koncerna.

Check Also

Vlasnici Agrokorovih obveznica pripremaju kredit od 400 miliona eura

Vlasnici Agrokorovih obveznica pripremaju kredit težak 400 miliona EUR, saznaje Bloomberg. Kamatna stopa za ovaj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *