Formiran ministarski tim zbog krize u Agrokoru

Dodajte komentar

Zemlje regiona u kojima posluje Agrokor formirale su ministarski tim, koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razmjene informacija i preduzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanja radnih mjesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi iz sastava hrvatske kompanije.

Formiranje ministarskog tima dogovoreno je na jučerašnjem sastanku u Beogradu, kojem su, pored ministarke ekonomije Dragice Sekulić, prisustvovali premijer i vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić, srbijanski ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, potpredsjednik Savjeta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i slovenački ministar ekonomskog razvoja Zdravko Počivalšek.

U zajedničkom saopštenju, objavljenom nakon sastanka, navodi se da će svaka od zemalja sprovoditi kontrolu finansijskih i robnih tokova kompanija u vezi sa Agrokorom u skladu sa zakonima koji važe u četiri države.

“Sastanak je održan zbog značaja koji Agrokor grupa ima za sve zemlje regio na, kao i njenog uticaja na ekonomije svake od zemalja i učešće u bruto domaćem prozivodnu, podržavajući napore Vlade Hrvatske, koje ulaže u stabilizaciju poslovanja sistema Agrokor i u cilju zaštite zaposlenih i interesa svih dobavljača”, kaže se u saopštenju.

Regionalni zvaničnici očekuju da novi upravitelj Agrokora imenuje nezavisne stručnjake za uspješno restrukturiranje firmi u sastavu koncerna, kao i da nova uprava na ravnopravan način tretira sve dobavljače, kako one u Hrvatskoj, tako i van te zemlje.

Na sastanku je saopštena i spremnost za razgovore sa predstavnicima Vlade Hrvatske u cilju iznalaženja zajedničkih rješenja za stabilizaciju poslovanja cijelog Agrokor koncerna.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *