Pronađite poslovnog partnera za svoj biznis u Njemačkoj

Dodajte komentar

Privredna komora Crne Gore u partnerstvu sa Predstavništvom Njemačke privredne komore u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), Privrednom komorom Srbije, kao i njemačkim Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V), vas poziva da budete dio regionalnog B2B projekta: „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana“.

Skup će se održati 31. maja o.g. u Beogradu (satnica i mjesto biće naknadno određeni i dostavljeni). Cilj projekta, koji je definisa Deklaracijom iz Berlina 2014. godine je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama, koje traže dobavljače roba i usluga iz zadatih djelatnosti u zemljama Zapadnog Balkana.

Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora. Koncept projekta se bazira na B2B – matchmaking mehanizmu:

– Četrdeset osam (48) profila zainteresovanih njemačkih kompanija se nalazi u prilogu dopisa, sa opisima djelatnosti kompanija i konkretnim proizvodnim zahtjevima koji su upućeni firmama u zemljama Zapadnog Balkana. U profilima njemačkih kompanija se navodi šta sve firma, tj. proizvođač iz regiona treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu saradnju;

– Svoju zainteresovanost za učešće u projektu ostvarujete kroz popunjavanje prijavnog formulara koji se takođe nalazi u prilogu ovog dopisa;

– Dostavljene aplikacije se šalju njemačkim kompanijama na uvid koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Beogradu;

Ukoliko ste se prepoznali kao potencijalni dobavljač neke od njemačkih kompanija, pozivamo vas da popunite prijavni formular i pošaljete ga na adresu: [email protected] ili [email protected] uz kopiju Privrednoj komori Crne Gore ([email protected]), najkasnije do 25. aprila 2017. godine (sa naznakom u predmetu maila: Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana – prijava).

Prijavni formular se popunjava na engleskom jeziku, koji će biti i službeni jezik na B2B manifestaciji (opciono njemački). Na događaju učestvuju samo one kompanije koje svojim proizvodnim portfolijom odgovaraju potrebama njemačkih kompanija.

Profil njemačkih kompanija
Prijavni formular

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *