“Apple” preuzima “Disney” za 200 milijardi dolara?

Dodajte komentar

Kompanija “Apple” mogla bi da kupi kompaniju “Disney”, ukoliko sakupi oko 200 milijardi dolara, a tom transakcijom bi nastala najveća kompanija tog tipa ikada, pišu strani mediji.

Ukoliko bi se ostvarilo ovo preuzimanje, ta nova kompanija bi bila vrijedna više od bilion dolara i imala bi gotovo neograničenu mogućnost kada je riječ o sadržajima i tehnologiji u svijetu.

Spekulacije je pokrenuo “RBC Capital Markets”, koji navodi da cijela priča, ipak, počinje i završava se oko poreskih nevolja koje ima “Apple”, odnosno olakšica koje su mu obezbijedile neke zemlje.

“Naravno, investitori će pažljivo posmatrati i reagovati ukoliko se ovo razmatranje ispostavi kao tačno”, rekli su analitičari RBC Stiven Kahal i Leo Kulp.

Spoj “Apple”- “Disney” bio bi glavni konkurent moćnom “Netflix”-u, posebno imajuću u vidu kompanije koje ima “Disney” (Star Wars, Mouse House, na primer) i “Apple”-ove korisničke baze, komentarišu analitičari.

Još neke prednosti: “Apple”-ovi klijenti, koji koriste napredne tehnologije i iskustva plus “Disney”-evi zabavni parkovi, ESPN, BAM tech, plus tematski parkovi …

U prilog ovim nagađanjima ide i izjava šefa “Apple”-a Tima Kuka da su otvoreni za akviziju bilo koje veličine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *