6 neobičnih i zabavnih poslova koji su i dobro plaćeni

Dodajte komentar

Svi mi želimo posao iz snova, i većina nas ima predstavu o tome šta bi to bilo. Svi bismo mogli da sastavimo listu nekoliko poslova koji probuđuju našu maštu, ali su neke manje poznate pozicije jednostavno privlačne. Od spavanja za novac do putovanja da biste pili čaj, ovih šest neočekivano dobrih poslova će vam napraviti zazubice…

Profesionalni zagrljaji

Dužnost: Da grle i maze ljude tokom jedne sesije, davajući im nježnost na profesionalan način. Ova sesija se obično obavlja u studiju, a ona se ne zaustavlja samo na grljenju – sa klijentom se može pričati, jesti, igrati šah…

Plata: Obično, dolar po minutu. Sesija traje u intervalu od 15 do 20 minuta.

Primjer: Dženet Trevinjo, dijeli profesionalne zagrljaje u San Antoniju. Svojim klijentima naplaćuje 80 dolara po satu i provodi 20 sati nedjeljno grleći ljude. Kada je u avgustu 2016. počela da radi ovaj posao povremeno, ubrzo je shvatila da postoji visoka potražnja i onda je počela da radi puno radno vrijeme.

Dubler

Dužnost: Da stoji umjesto glumca/glumice prije snimanja, obično zbog tehničkih razloga koji oduzimaju vrijeme, kao što je osvjetljenje i podešavanje kamere. Oni obično dijele slične fizičke karakteristike sa glumcem koga menjaju.

Plata: Oko 33000 dolara godišnje.

Primjer: Adam Brajant koji je sa Robinom Vilijamsom radio dugo godina.

Gumolog

Dužnost: Gumolozi probaju žvakaće gume i pišu utiske o novim proizvodima za kompanije koje ih proizvode. Oni igraju ključnu ulogu, posebno pri dizajniranju novih ukusa. Gumolozi imaju sposobnost da razlikuju više of 70 sastojaka u kutiji žvaka.

Plata: od 37 do 107 000 dolara godišnje, u zavisnosti od iskustva

Primjer: Džesi Kifer, glavni gumolog na Kadburijevom centru za gumu u Nju Džerziju.

Čokolader

Dužnost: Čokolader je pre svega umjetnik koji radi sa čokoladom. Oni prave razne dizajne od nje i ne bi trebalo da se miješaju sa proizvođačima čokolade čiji je posao da pretvore zrna kakaa u dobro poznate poslastice.

Plata: Prosječna godišnja plata je 21000 dolara.

Primjer: Stefani Bonat koja je dobila zlatnu medalju na Internacionalnim čokoladnim nagradama 2016. godine.

Degustator čaja

Dužnost: Bukvalno, ispijanje čaja. Od degustatora čaja se očekuje da popiju i do 200 šoljica laja dnevno i moraju odlično poznavati svaku moguću vrstu čaja. Od njih se zahtijeva da putuju širom svijeta kako bi testirali nove čajeve.

Plata: Degustatori čaja zarađuju godišnje do 38, 0000 dolara.

Primjer: Sebastijan Mihaelis čiji je osjećaj za ukus izvanredan. Njegov jezik sada vrijedi koliko i Madonine grudi, noge Hajdi Klum i osmjeh Džulije Roberts.

Tester tobogana

Dužnost: Ovo je jedan od najboljih ljetnjih poslova. Ovi ljudi putuju oko svijeta i voze se na uzbudljivim toboganima, padobranima… Nakon toga, oni ocjenjuju vožnje na osnovu dva faktora: „najveći prasak“ i „nivo adrenalina“. Svi troškovi su pokriveni, a nema ništa bolje od plaćenog odmora, zar ne?

Plata: 30.000 dolara godišnje

Primjer: Sebastijan Smit, student koji je za ovaj posao izabran između 2000 ljudi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *