Pregled štampe za 14. april: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Više stope za dobit preko 300.000 eura

Socijaldemokratska partija pozvala je Ministarstvo finansija da uvede progresivno oporezivanje na dobit pravnih lica, kako bi se teret krize preusmjerio sa građana na privredne subjekte koji ostvaraju značajne iznose dobiti iz svog poslovanja.

Slovaci će pomoći izradu strategije potrošačke korpe

Crna Gora će imati podršku Slovačke u pripremi Strategije potrošačke politike, koja će se baviti uspostavljanjem komunikacije između potrošača i institucija koje se bave zaštitom njihovih prava, zaključeno je tokom posjete delegacije Ministarstva ekonomije Slovačkoj.

Firme stabilne, ali će ih posmatrati

Vlada će na dnevnoj osnovi pratiti poslovanje crnogorskih firmi koje su dio hrvatskog lanca Agrokora, da bi na vrijeme reagovala ako bude izazova, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Dnevne novine

Predstavljene tri studije

Studije o biogorivima, alternativnim gorivima i energetskoj efikasnosti u saobraćaju, koje su pripremljene u okviru projekta Evropske unije “Razvoj održivog korišćenja energije u Crnoj Gori”, predstavljene su juče u Podgorici.

Plan rada Vlade realizovan 90,6 odsto

Vlada Crne Gore je, na jučerašnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za prvi kvartal 2017. godine prema kojem je učinak Vlade 90,6 odsto planiranog, pri čemu 14 od 18 ministarstava imaju učinak 100 odsto.

Akcije Luštice na berzi

Dionice kompanije Luštice Development iz Tivta uvrštene su na A listu Montenegroberze, čime je omogućena trgovina njenim akcijama na crnogorskom tržištu kapitala.

Dan

Smijenjena dva direktora

Menadžment Elektroprivrede (EPCG) smijenio je direktore hidroelektrane (HE) Perućica Mirka Kilibardu i funkcionalne cjeline (FC) Snabdjevanje Vladimira Bojičića, saznaje “Dan. Prema nezvaničnim informacijama “Dana, umjesto Kilibarde, koji je rođak Novaka Kilibarde, došao je Dragan Čizmović, koji je prije nekoliko godina bio direktor HE Piva.

Usvojen program za mala i srednja preduzeća

Vlada je usvojila Program za unapređenje inovativnosti u malim i srednjim preduzećima za ovu godinu koji predviđa finansijsku šemu podrške u prerađivačkoj industriji na principu sufinansiranja dijela troškova angažovanja eksternih konsultanata za realizaciju inovativne aktivnosti preduzeća, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Povući saglasnost Opštine za Novi duvanski

Na inicijativu odbornika Socijaldemokratske partije, koju su podržala još 22 opoziciona odbornika Skupštine Glavnog grada, zatraženo je hitno zakazivanje sjednice SO Glavnog grada, u cilju razmatranja predloga odluke o poništenju Odluke o davanju saglasnosti na ugovore o dokapitalizaciji i upravljanju Novim duvanskim kombinatom.

Pobjeda

Sosijete banku neće kupiti OTP

Sosijete ženeral banka Montenegro neće biti prodata OTP, odnosno Crnogorskoj komercijalnoj banci saopšteno je Pobjedi nezvanično iz pouzdanih izvora.

Premijer zadovoljan i poručio da nema nedodirljivih

Vlada je u prvom kvartalu ove godine ostvarila 90,6 odsto planova, pri čemu 14 od 18 ministarstava imaju učinak 100 odsto saopšteno je juče nakon sjednice.

Hiltonu da se vrati 675.000 eura

Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić presudio je u korist “Hiltona” po tužbi glavnog grada, ali i po njihovoj protivtužbi zbog obostranog potraživanja za plaćene, odnosno neplaćene komunalije.

Oznaka Montenegro erlajnza na letovima ka Njujorku

Ministarstvo saobraćaja Sjedinjenih Američkih Država izdalo je dozvolu Montenegro erlajnzu za saobraćanje između Crne Gore i SAD, prenosi specijalizovani sajt www.exyuaviation.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *