Glavni grad mora da vrati Hiltonu 675.000 eura

Dodajte komentar

Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić presudio je u korist “Hiltona” po tužbi glavnog grada, ali i po njihovoj protivtužbi zbog obostranog potraživanja za plaćene, odnosno neplaćene komunalije.

U presudi se navodi da se odbija tužbeni zahtjev glavnog grada kojim je traženo da se obaveže Hotel “Hilton” da plati dug od 725,5 hiljada eura na osnovu ugovora o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

Takođe, sud je utvrdio da je ovaj ugovor zaključen 2012. godine, raskinut i obavezao glavni grad da hotelu vrati 675 hiljada eura koje je on uplatio kao naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta. Sudija je oba postupka po tužbi glavnog grada i protivtužbi “Hiltona spojio u jedan.

Iz kompanije podgoričkog biznismena Žarka Burića osporavali su ovaj dug ukazujući na Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata iz 2013. kojim je predviđeno da se hoteli sa četiri ili pet zvjezdica oslobađaju plaćanja komunalija. Ministarstvo održivog razvoja i turizma je u novembru prošle godine odbilo zahtjev “Hiltona” za upotrebnu dozvolu, jer im iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, zbog ovog potraživanja, nijesu izdali potvrdu o plaćenim komunalijama. Ranije su najavili da čekaju ishod ovog postupka kako bi ponovo uputili zahtjev za dobijanje upotrebne dozvole. Do tada, rade sa privremenim rješenjem za rad, koje im je izdalo ovo ministarstvo.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *