Societe Generale banka Montenegro obezbijedila glavnu nagradu na petom Hakatonu

Societe Generale banka Montenegro podržaće ovogodišnji HAKATON na način što će obezbijediti glavnu novčanu nagradu u iznosu od 3000€ za najbolje rješenje po ocjeni stručnog žirija.

Softverska kompanija „Logate“ i digitalna zajednica Crne Gore „Digitalizuj.me“ organizuju  jubilarni, peti Hakaton, koji će se održati od 26. do 28. maja u Almara Beach Club u Tivtu. Hakaton je događaj namijenjen programerima, projekt menadžerima, grafičkim i interfejs dizajnerima, kao i svim kreativcima koji se bave kreiranjem aplikacija.

Naziv ovogodišnjeg Hakatona je „Hakuj turizam“.

To znači da učesnici već mogu razmišljati o interesantnim konceptima, hardveru, softveru, korisničkom iskustvu i upotrebljivosti potencijalnog rješenja. Kako bi svi bili ravnopravni, konkretne detalje, odnosno materijale koje će biti potrebno integrisati u rješenja i koji će služiti kao inspiracija, takmičari dobijaju prvog dana Hakatona od strane organizatora.  Osam planiranih timova (od dvoje do četvoro ljudi po timu), moći će iskoristiti sve što tehnologija danas dozvoljava i napraviti nešto što može pomoći promociji turizma u Crnoj Gori”, istakli su organizatori.

U ime Societe Generale banke Montenegro, zadovoljstvo zbog organizacije petog Hakatona iskazao je Mile Grbin, direktor Sektora marketinga.

Svaki hakaton ima za cilj dijeljenje znanja, usvajanje novih vještina, sticanje iskustva, povezivanje sa drugim programerima i ljubiteljima novih tehnologija. Zadovoljstvo mi je što Societe Generale banka Montenegro dodjeljuje glavnu nagradu jer je to potvrda da podstičemo znanje, razvijanje vještina u oblasti savremenih tehnologija kao i pronalaženje novih načina za promovisanje, u ovom slučaju prirodnih ljepota, a time i turizma što je i tema ovog jubilarnog Hakatona”, kazao je Grbin.

Pobjednički tim Hakatona učestvovaće i na Spark.me Startup takmičenju čime dobija šansu da, ukoliko pobijedi, učestvuje i na konferenciji TechCrunch Disrupt u San Francisku (18-20. septembra 2017).

Check Also

Akvizicije i konsolidacije u sektoru maloprodaje na Balkanu

U narednom periodu možemo da očekujemo modernizaciju oblasti maloprodaje kroz akvizicije i nove investicije, izjavio …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *