“Unilever” najavio otkup akcija u vrijednosti od oko 5 milijardi eura

Dodajte komentar

Anglo-holandski gigant u proizvodnji potrošačke robe, “Unilever”, najavio je reorganizovanje poslovanja i isplatu više milijardi eura akcionarima. “Unilever” nastoji na ovaj način da podigne sopstvenu vrijednost.

Grupacija sa sedištem u Roterdamu je, takođe, saopštila da će povećati dividende u 2017. godini za 12 procenata i da će pokrenuti program otkupa akcija u vrijednosti od oko pet milijardi eura do kraja godine, prenosi agencija Frans pres.

“Unilever” je potvrdio i prodaju svog poslovanja sa margarinom i puterom, odnosno brendova “flora” i “stork”, kao i spajanje prehrambenog i ogranka za proizvodnju napitaka.

“Ovakav potez je odraz rastućeg povjerenja u perspektive rasta profita i generisanje sredstava”, navodi se u saopštenju generalnog direktora kompanije Pola Polmana.

Kompanija je u februaru odbila ponudu američkog “Kraft Hajnca” za preuzimanje, u vrijednosti od 143 milijarde dolara, navodeći tada da se njome potcjenjuje vrijednost grupacije i da nema ni finansijskog, ni strateškog značaja za akcionare “Unilevera”.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *