Alvarez: Nema garancija da će se “Agrokor” oporaviti

Dodajte komentar

Glavni direktor za strateško restrukturiranje “Agrokor”-a Antonio M. Alvarez III izjavio je da je situacija u “Agrokor”-u jedna od najozbiljnijih s kojom se susreo u svojoj poslovnoj karijeri i da nema garancija da će uspjeti.

”Kompanija “Agrokor” me postavila za šefa za restrukturiranje grupe kako bih doveo do stabilnosti i kako bih objedinio sve učesnike – zaposlene, kreditore, banke i sve, koji su uključeni u ovu priču i kojima treba pomoć. Vrijeme je od ključne važnosti. Situacija je teška i ozbiljna i nema garancija da ćemo uspjeti. Ovo je jedna od najizazovnijih situcija s kojima sam se suočio”, rekao je Alvarez, obraćajući se javnosti iz “Agrokor”-ovog tornja.

Dodao je da je prvi zadatak da se obezbijedi trenutna stabilnost, i da je mnogi vrše pritisak na tim stručnjaka, koji je za taj posao odabrao.

Ponavljajući da ga je na ovu funkciju imenovala kompanija, podvukao je, međutim, da je on nezavisan stručnjak, kao i članovi njegovog tima.

“Moja ključna uloga je da pomognem raznim grupama da dođu do kompromisa, da se sačuvaju radna mjesta i da se sačuvaju odnosi s dobavljačima”, poručio je on

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *