Budvanska rivijera ostvarila profit od 970 hiljada eura

Dodajte komentar
Budva

Hotelska grupa Budvanska rivijera ostvarila je prošle godine dobit od 970 hiljada eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora kompanije, Saša Radović, i dodao da očekuje da će to preduzeće ostati ključni akter uspješne crnogorske turističke priče i ove godine.

“Budvanska rivijera je najbolji primjer kako kompanija u većinski državnom vlasništvu i uslovima oštre i sve kvalitetnije konkurencije, uz dobar menadžment i stalno ulaganje u zaposlene i ponudu, može pozitivno da posluje i sve obaveze redovno izmiruje“, kazao je Radović Pobjedi.

Biznis planom za ovu godinu dobit budvanskog preduzeća je projektovana na 1,5 miliona eura.

“Ukupni prihod za prošlu poslovnu godinu iznosi 19 miliona eura i veći je od prihoda iz 2015. devet odsto, dok je prihod za ovu projektovan na 20 miliona eura“, naveo je Radović.

On je dodao da je u prošloj godini u objektima Budvanske rivijere ostvareno 440 hiljada noćenja, što je četiri odsto više nego 2015. godine.

“U prosjeku su svi kapaciteti kompanije bili potpuno popunjeni 130 dana u prošloj godini, a najbrojniji turisti su bili iz Rusije, Srbije i Francuske“, saopštio je Radović.

On smatra da je dobar poslovni rezultat velikim dijelom proizašao iz odluke da se ide u modernizaciju i rekonstrukciju uglavnom svih hotelskih kapaciteta.

“Strateško opredjeljenje je bilo da se objekti koji su bili u lošem stanju dovedu do nivoa veće kategorije i tako budu konkurentni na velikom turističkom tržištu“, rekao je Radović.

On je dodao da je u periodu od 2009. godine do prošle u modernizaciju uloženo 38 miliona eura bez poreza na dodatu vrijednost (PDV), što je 28 odsto ukupnih prihoda kompanije u tom periodu.

Radović je naveo da očekuje uspješnu narednu turističku sezonu.

“Pred Budvanskom rivijerom je, shodno presjeku prodaje, sezona u kojoj ćemo ispuniti strateške ciljeve, a to su bolji finansijski rezultat, produženje sezone i jače prisustvo na tržištima sjeverne i zapadne Evrope. Ostaćemo ključni akter uspješne crnogorske turističke priče i u ovoj godini“, poručio je Radović.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *