Pregled štampe za 25. mart: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Dužnici traže reprogram dugova od 70 miliona

Poreskoj upravi je od objavljivanja poziva za reprogram poreskih potraživanja dostavljeno 2,08 hiljada zahtjeva za reprogram duga, ukupne vrijednosti 68,78 miliona, od čega se 5,97 miliona eura odnosi na kamate koje će biti otpisane ako se plati dug.

Konverzija kredita u eure nije tačna

Advokat Centra za zaštitu potrošača (CEZAP) Dragomir Ćalasan ocijenio je da je Centralna banka (CBCG) površno, netačno i nestručno izvršila provjeru primjene novih zakonskih rješenja o konverziji kredita iz švajcarskih franaka u eure.

Katastar ne da Adu Ulcinjskoj

Hotelsko turističko preduzeće (HTP) Ulcinjska rivijera uložilo je novu žalbu na rješenje područne jedinice Uprave za nekretnine u Ulcinju koja im je, u prvoj polovini februara ove godine, odbila zahtjev za upis prava svojine na zemljištu Ade Bojane.

Dnevne novine

Počinje nedjelja novca

Centralna banka obilježiće naredne sedmice Svjetsku nedjelju novca, pod sloganom “Uči, štedi, zaradi!”

Uplovilo 4.380 stranih plovila

U teritorijalno more Crne Gore prošle godine je ušlo 4.380 stranih plovila za razonodu, sport i rekreaciju, 9,1 odsto više u odnosu na 2015, pokazuju podaci Monstata.

Uskoro potpisivanje sporazuma o saobraćaju

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković dogovorio je u petak sa bugarskim kolegom Hristom Alexievim dinamiku daljih aktivnosti na finalizovanju sporazuma o drumskom saobraćaju dviju zemalja, kako bi on bio uskoro pripremljen za potpisivanje.

Pobjeda

Prvo ročište u ponedjeljak

Prvo ročište po tužbi dijela bivših radnika KAP-a zbog nerealizacije zakona o isplati njihovih otpremnina, biće održano u ponedjeljak u Osnovnom sudu. Predstavnik penzionera Nikola Raković kazaoje agenciji Mina-biznis da druga grupa penzionera ima ročište u četvrtak.

U kreditima 2,42 milijarde

Banke su na kraju prošle godine u kreditima imale 2,42 milijarde eura, 1,2 odsto manje nego u novembru a 1,3 odsto više nego u decembru 2015.

Pocinje javna rasprava o blok trgovini

Komisija za hartije od vrijednosti usvojila je Nacrt pravila o načinu trgovanja blokom akcija. U narednih 14 dana trajaće javna rasprava tokom koje se primjedbe i sugestije mogu dostavljati.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *