Montenegro Airlines smanjio broj aviona u rotaciji

Dodajte komentar

Nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines (MA), u okviru mjera štednje, smanjio je broj aviona u rotaciji sa šest na pet, što je dovelo i do smanjenja broja letova.

Prema nekim destinacijama smanjen je broj rotacija iz razloga što Montenegro Airlines 2017. godinu, zbog redukovanja troškova, počinje sa jednim avionom manje, odnosno, umjesto šest aviona imaće pet aviona, zvanični su podaci MA,

MA planira realizaciju čarter letova za Italiju (Bari, Napulj), Slovačku (Bratislava jedan put nedeljno za agenciju „Tip Travel“ i jednomza „Solvex“), Finsku ka Helsinkiju (maj – jun i septembar – oktobar), Izrael iz Tivta i Podgorice ka Tel Avivu u toku ljetnje sezone, Iranom za Teheran (očekuju se dozvole od iranskih vazduhoplovnih vlasti)

“Code share” ugovori sa drugim avio kompanijama biće nastavljeni i tokom 2017. i to na letovima za Rim “Alitalia” –om, Ljubljanu “Adria – Airways”-om, Beč sa “Austrian Airlines”-om, Pariz sa “Air France” –om, ruskom kompanijom „Siberia“ za letove iz Tivta ka Moskvi i St. Petersburgu. Krajem 2016. potpisan je code share ugovor sa Air Serbiom.

Prema pouzdanim saznanjima Portala Analitike, mjere štednje su dale rezultate pa u kompaniji ne kasni isplata mjesečnih zarada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *