OTL obećao da će uložiti 4,15 miliona

Dodajte komentar

Tenderska komisija reagovala je juče na stavove radnika i predstavnika Sindikata kompanije Montecargo, koji su tvrdili da im se ne dostavljaju tačni podaci o prodaji tog željezničkog preduzeća poljskoj kompaniji OT Logistics.

Uslovi

Kako se navodi u saopštenju Tenderske komisije nakon završenih pregovora sa OTL grupom, definisani su konačni uslovi.

“Cijena za 51 odsto akcija je ostala nepromijenjena; Obavezne investicije za tri godine su povećane sa 2.450.000 eura iz ponude na 4.150.000 eura, uz obavezu ponuđača da na lizing nabavi dvije lokomotive čija je vrijednost sedam miliona eura; Obavezna investicija je obezbijeđena bankarskom garancijom na godišnjem nivou investicije”, ističe se u saopštenju Tenderske komisije.

Oni dodaju i da se broj radnika neće smanjivati za tri godine, sem po sporazumu ili po sili zakona.

“Poštovaće se važeći Kolektivni ugovor, koji je ponuđaču bio dostupan u sobi sa podacima. U tom Ugovoru su članovi 119, 121 i 139 koji se moraju poštovati, kao i ostale odredbe iz tog Ugovora”, navodi se u saopštenju.

Ugovor

U Tenderskoj komisiji tvrde da ih čudi da predstavnicima Sindikata nijesu prihvatljivi ovi uslovi.

“U okviru grupe OT Logistics posluju tri društva koja obavljaju željeznički transport robe kao pretežnu djelatnost. Oni su ostvarili ukupan obim tereta u okviru prevoza roba u željezničkom saobraćaju u 2015. od približno šest miliona tona, što je značajno iznad zahtijevanog obima na tende ru i obima tereta koji ostvaruje Montecargo”, objašnjavaju u Tenderskoj komisiji.

Prava države, a i radnika su, ističu u Tenderskoj komisiji, zaštićena ugovorom.

“Ukoliko se ne budu poštovale obaveze iz Kolektivnog ugovora i investicija, ugovor se raskida na štetu kupca. Ako dođe do potpisivanja Ugovora o kupoprodaji, Sindikatu će biti dostavljeni prilozi iz Ugovora koji se tiču socijalnog programa i program investicija”, zaključeno je u saopštenju.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *