Nike potonuo 7% nakon objave rezultata

Dodajte komentar

Najveći svjetski proizvođač sportske opreme, američki Nike, objavio je prihode slabije od očekivanja, usljed sve veće borbe sa glavnim konkurentima poput Adidasa i Under Armour-a na tržištu Sjeverne Amerike.

Akcije Nike-a pretrpjele su veliki pad na jučerašnjem trgovanju od 7% na 53,9 USD, čemu je najviše doprinijela informacija o budućim narudžbinama koje su bile ispod očekivanja tržišta.

Nike je saopštio da su porudžbine na svim tržištima pale za 1%, ne računajući valutne efekte, dok su analitičari očekivali skok od 3,5%. Prodaja Nike-a na najvećem tržištu, Sjevernoj Americi, porasla je 3% u tromjesečnom periodu koji je završen 28. februara. Prodaja u Kini skočila je 9%, što je prvi put u posljednjih devet kvartala da realizacija na ovom tržištu ne raste dvocifrenom stopom. Bruto margina kompanije pala je za 140 baznih poena na 44,5% tokom kvartala, kao posljedica jakog dolara i većeg obima diskontne prodaje. Dobit po akciji iznosila je 69 centi u odnosu na očekivanja analitičara od 53 centa. Prihod je porastao 5% na 8,43 milijarde USD u odnosu na očekivanja analitičara od 8,47 milijardi USD. Isključujući efekte kursnih razlika, prodaja u trećem kvartalu bila je veća za 7%.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *