Keković: Ovo je katastrofa

Dodajte komentar

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđan Keković kazao je juče Pobjedi da je “katastrofa” to što je ministar rada Kemal Purišić najavio ukidanje Opšteg kolektivnog ugovora, zastarijevanje potraživanja iz radnih odnosa poslije pet godina.

“Poslije jučerašnjeg istupa ministra na radnom ručku sa Američkom privrednom komorom meni nije jasno šta mi radimo u radnoj grupi. Dok se mi, slikovito rečeno, ubismo u radnoj grupi pregovarajući oko rješenja u novom zakonu o radu, ministar iznosi gotov stav Vlade. To je atak na cijelu priču, jer dok mi pregovaramo već se zna ishod”, kaže Keković i najavljuje za danas detaljno reagovanje na stavove ministra Purišića, odnosno Vlade.

Za njih je, dodaje on, nevjerovatno da Vlada traži ukidanje OKU i pita ko će da štiti zaposlene, recimo, u trgovini kojih je na desetine hiljada.

“Ima li Vlada odgovor na to pitanje kad je stala na stranu poslodavaca”, pita Keković. Sindikalni lider pita ko je Američka privredna komora.

“U njoj je 95 odsto domaćih kompanija i naših ljudi, a sebi dali ime Američka privredna komora. Oni se bore za svoj profit tako što hoće radnike dodatno da ugroze”, pojašnjava Keković.

On kaže da sindikat zamjera premijeru zato što je, uz obrazloženje da je zauzet, odbio njihov raniji poziv da bude gost njihove tematske konferencije koju treba da organizuju, kao što je došao na konferenciju Američke privredne komore.

“Juče smo obnovili poziv premijeru i predložili mu da se sretnemo u bilo kom trenutku koji njemu odgovara. Nadamo se da će odgovor biti pozitivan”, kazao je Keković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *