Eurofond može i da izgubi Radu

Dodajte komentar

Bjelopoljska fabrika mineralne vode “Bjelasica Rada” mora ponovo da počne da radi, izjavio je juče nakon sastanka sa radnicima tog preduzeća potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović najavljujući pokretanje programiranog stečaja.

On se susreo sa radnicima fabrike, menadžmentom i sindikatom tokom radne posjete bjelopoljskoj opštini.

“Nije dobro da fabrika ima takav kapacitet a da ne radi, a sada je glavno pitanje novog programiranog stečaja i kako pripremiti proizvodnju i uposliti radnike. Uz to, svakako treba voditi računa o povjeriocima a ovdje su to radnici”, kazao je Simović.

Ministar je kazao da predstavnik većinskog vlasnika Eurofonda nije došao na sastanak sa ministrom i radnicima zbog nekih drugih obaveza.

Bio je pozvan da prisustvuje ali mi je saopštio da ima neke druge obaveze, ali ipak mislim da je ovo bila jedna važna obaveza za sve nas, kazao je Simović.

On je dodao da je trebalo da se zajedno suoče sa 50 radnika koji već 11 mjeseci ne primaju plate od kojih većini osam godina nije uplaćivan radni staž.

“I to nijedan odgovoran domaćin ne može pasivno da posmatra, a u tome vidim i sopstvenu odgovornost”, kazao je Simović.

Komentarišući neostvareni kredit od dva miliona dolara iz Abu Dabi fonda, ministar je kazao da je država u vidu tog kredita za ovu fabriku obezbijedila razvojni projekat i da ta sredstva nijesu potrošena i da čekaju i dalje.

Simović je podsjetio da Crna Gora godišnje uveze gazirane vode u vrijednosti 6,2 miliona eura i da je to neodrživo.

On je dodao da u Bijelom Polju postoji izdašno izvorište sa odličnom pozicijom za plasman.

“Naredne sedmice ćemo se susresti sa radnicima u Podgorici i odlučiti da li je programirani stečaj najbolje rješenje. U ovom slučaju stečaj bi bio pokrenut ne zbog likvidacije već pokretanja nove energije i odgovornost za pokretanje proizvodnje i povlačenje svih podsticajnih mjera koje je država opredijelila za Radu”, naveo je ministar.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *