Za Hilton sporne komunalije od 1,4 miliona

Dodajte komentar

Da li će hotel “Hilton” morati da plati 1,4 miliona eura, koliko potražuje Agencija za izgradnju Podgorice za komunalije, biće poznato 13. aprila, najavio je sudija Blažo Jovanić. Biće donijeta i presuda po protivtužbi “Hiltona”, jer ih je sudija na pripremnom ročištu spojio u jedan postupak.

Iz kompanije podgoričkog biznismena Žarka Burića osporavaju ovaj dug ukazujući da je Zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata iz 2013. godine predviđeno da se hoteli sa četiri ili pet zvjezdica oslobađaju plaćanja komunalija. Zastupnik Agencije Dejan Pejović na prošlom ročištu je povukao predlog za vještačenje kojim je trebalo da bude utvrđeno da li su sagrađeni solarni paneli, s obzirom da, kako kaže, iz hotela “Hilton” nijesu osporili njihovu tvrdnju da nijesu sagrađeni.

“Hilton” zbog ovog duga još nema upotrebnu dozvolu, jer im iz Agencije nijesu izdali potvrdu o plaćenim komunalijama, pa im je Ministarstvo održivog razvoja u novembru prošle godine odbilo zahtjev. Ranije su najavili da čekaju ishod ovog postupka kako bi ponovo uputili zahtjev za dobijanje upotrebne dozvole. Do tada, rade sa privremenim rješenjem za rad, koje im je izdalo resorno ministarstvo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *