Analitičari tvrde: Novi iPhone 8 potpuno će promijeniti svijet telefona

Dodajte komentar

Svaki put kada na tržište treba da izađe novi iPhone, zaljubljenici u ovu elektroničku napravicu očekuju novi skok u tehnološkom razvoju, a čini se da će iPhone 8 definitivno značiti upravo to. Skok u razvojnoj fazi mobilne telefonije.

Nimalo tendenciozno, o novoj “osmici” Gene Munster, analitičar Appleovih gadgeta, tvrdi kako će novi iPhone promijeniti postojeće paradigme, jer je super telefon baziran na, kako je rekao: “proširenoj stvarnosti”.

“To neće biti katalizator koji će drastično povećati prodaju Appleovih telefona, ali će, u narednih nekoliko godina otvoriti put potpuno novim kompjuterskim paradigmama”, rekao je Munster za CNBC.

Apple definitivno predvodi u promjeni paradigmi u računarstvu”, dodao je.

Kombinacija vodstva u razvoju proširene stvarnosti, zajedno sa porastom Appleovih Poslovnih servisa, te dionice čine najboljima tehnološkim sektoru.

Stvari postaju vrlo komotne kada posložite Poslovne servise , upravo na temeljima proširene stvarnosti”, rekao je Munster.

S druge strane, Paul Meeks, investitor u tehnološki sektor, kazao je kako, prije no što ocijeni da su Appleovi Poslovni servisi posao vrijedan investiranja, želi u njima vidjeti više “clouda” i znatno više sadržaja.

Razvoj i planove Applea pomno prati Bloomberg, koji je na svojim stranicama objavio kako ta kompanija znatnu pažnju posvećuje segmentu kamere na iPhone-u, a posebno je interesantna AR optička tehnologija, koja upućuje da bi iPhone mogao imati neke od karakteristika “pametnih” naočara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *