Svi radnici Luke Bar i Montekarga ostaju na poslu

Dodajte komentar
Luka Bar

OT Logistik će u trogodišnjem periodu zadržati sve radnike Luke Bar i Montekarga i do kraja ispoštovati kolektivne ugovore i prava manjinskih akcionara, saopštili su iz ove poljske kompanije nakon završetka pregovora sa predstavnicima Vlade o privatizaciji ove dvije kompanije.

Pregovori sa Tenderskom komisijom za privatizaciju su završeni u petak. Ostalo je da radne grupe koje su pregovarale podnesu predloge ugovora Tenderskoj komisiji za privatizaciju, nakon čega će ih ona uputiti Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte, odnosno Vladi na razmatranje i usvajanje.

Izvršni direktor OT Logistik Zbignjev Novik kaže da su u kompaniji zadovoljni zbog uspješnog okončanja pregovora sa Tenderskom komisijom u Crnoj Gori.

“Dogovoreno je da OT Logistik izdvoji 8,52 miliona eura za paket od 30 odsto akcija Luke Bar, koji uključuje pravo upravljanja, što predstavlja povećanje cijene od 20 odsto u odnosu na inicijalnu ponudu. Ukupan iznos obaveznih investicija iznosiće 14 miliona eura. Zaključna cijena za 51 odsto akcija Montekarga iznosi 2,5 miliona eura, uz obavezu realizacije trogodišnjeg investicionog plana od 3,45 miliona eura, odnosno 700 hiljada eura više u odnosu na prvobitnu ponudu OT Logistika. OT Logistik planira da obezbijedi dvije nove lokomotive putem lizinga, u okvirnom iznosu od sedam miliona eura”, istakli su u saopštenju.

Investiranje u Luku Bar i Montekargo predstavlja dio razvojne strategije OT Logistika, čiji cilj je jačanje tržišne pozicije na Balkanu i kreiranje transportnog koridora sjever-jug putem povezivanja pomorskih luka na Baltičkom i Jadranskom moru.

Direktor Novik je ocijenio da je planirana kupovina akcija u Luci Bar i Montekargu važan korak ove kompanije u strategiji rasta i ekspanzije u Jugoistočnoj Evropi.

“Planiramo da kroz modernizaciju poslovanja, investicije i povećanje broja korisnika značajno povećamo obim pretovara u Luci Bar i od nje napravimo veliki regionalni transportno-logistički centar”, kazao je on i dodao da je oduševljen Crnom Gorom i srećan što će ta prelijepa zemlja biti novi dom njihove kompanije.

Novik je obećao da će dati sve od sebe da poslovanjem utiču na bolje rezultate cjelokupne crnogorske privrede i unapređenje životnog standarda građana.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *