Zbog dobrih poslovnih rezultata “Škoda” svakom radniku daje 3.400 eura

Najveća češka fabrika automobila, “Škoda” iz Mlade Boleslave, nagradiće za uspješno poslovanje u 2016. godini radnike sa ukupno oko 3.400 eura.

Prvi dio tih premija u iznosu od 1.700 eura radnici će dobiti u maju sa aprilskom platom.

“Škoda” je prošle godine povećala dobit za 30 odsto, na 1,2 milijarde eura, prihode za 9,8 odsto, na 13,7 milijardi eura, i postala najprofitabilnija u koncernu “Folksvagen”, u čijem okviru posluje od početka devedesetih godina, a uspješnija je i od “Audi”-a. Rukovodstvo češke fabrike rešilo je zato da poveća radnicima premije koje zavise od poslovanja za 37 odsto, što je korak bez presedana u češkoj privredi.

Pored majske premije zbog uspješnog poslovanja, radnici “Škode”, zahvaljujući sindikatima i kolektivnom ugovoru, imaju garantovan gotovo isto toliki iznos premije u dveij rate u visini od 1,3 mjesečne zarade.

Prosječna bruto zarada radnika u proizvodnji “Škode” iznosi sada 1.350 eura, dok je prosječna bruto zarada u Češkoj u poslednjem kvartalu 2016. godine dostigla 1.100 eura.

Check Also

Uspješna poslovna 2017. godina za GRAWE osiguranje

GRAWE osiguranje a.d. Podgorica objavilo je rezultate poslovanja za najuspješniju poslovnu godinu tokom trinaest godina …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *