Telekom: Počelo takmičenje za startap timove

Telekomov inkubator Hub:raum i Nokia pokrenuli su startap program “WARP Future Communication” za oblast komunikacija, a startapovi iz cijele Evrope se mogu prijaviti do 30. Aprila, saopšteno je iz ove kompanije.

Ovo je kako poručuju prilika za startap timove iz Crne Gore da dobiju podršku za inovativne projekte.

“WARP Future Communication” je namijenjen startapovima koji razvijaju inovativne komunikacione servise iz oblasti kao što su: prepoznavanje govora, roditeljska kontrola, vještačka inteligencija, poruke bazirane na glasu, digitalni život, i slične oblasti koje se generalno odnose na unapređenje glasovne i video komunikacije“, navode u Telekomu.

Oni dodaju da program nudi podršku tri snažna partnera, Nokie koja obezbjeđuje tehničku platformu, Dojče Telekoma, koji nudi kanale distribucije i Hub:raum, i Telekomovog inkubatora koji obezbjeđuje stručnu podršku i alate neophodne za razvoj, testiranje i komercijalizaciju servisa.

„Svi zainteresovani startap timovi mogu se prijaviti online, do 30. Aprila. Program uključuje sastanke, online podršku i prisustvo samitu na kraju godine. Očekivanja organizatora su da će do kraja programa, dva do tri inovativna projekta dobiti svu neophodnu podršku kako bi bili spremni da odmah izađu na tržište”, naveli su oni.

Iz Telekoma podsjećaju da je na prethodnom organizovanom takmičenju, projekat iz Crne Gore, sistem za monitoring udaljenih košnica, “Bee and me” privukao veliku pažnju međunarodne stručne i poslovne javnosti.

“Autori projekta, studenti Elektrotehničkog fakulteta Elma Hot i Alija Dervić učestvovali su u finalnom Warp takmičenju zajedno sa 12 odabranih startapova iz cijele Evrope, kao i u programu „Narrow-band Internet of things“ Dojče Telekoma i na taj način dobili priliku da, u saradnji sa vodećim kompanijama u Evropi, dodatno unaprijede i pripreme svoj proizvod za tržište”, tvrde oni.

Startap timovi koji budu odabrani za učešće u programu “WARP Future Communication” neće imati troškova za učešće i zadržaće svoja prava intelektualne svojine.

Kako se navodi u saopštenju, neophodno je da predloženi servisi budu bazirani na platformama koje obezbjeđuje Nokia i Dojče Telekom. Startap timovi koju uđu u program dobiće podršku Hub:raum inženjera, koji će pomoći da se rješenja prebace i aktiviraju na traženim platformama. Detaljne informacije, materijali i webinari koji se tiču odabranih platformi biće dostupni na sajtu programa https://warpaccelerator.com/futurecommunication/.

O Hub:raum-u

Hub:raum, inkubator Dojče Telekoma, nudi različite programe i formate koji imaju za cilj kreiranje poslovnih mogućnosti između startap zajednice i Dojče Telekoma. Osim toga, Hub:raum selektivno ulaže u startapove u ranoj fazi razvoja, koji strateški odgovaraju poslovnim i inovacionim prioritetima

Check Also

Uspješna poslovna 2017. godina za GRAWE osiguranje

GRAWE osiguranje a.d. Podgorica objavilo je rezultate poslovanja za najuspješniju poslovnu godinu tokom trinaest godina …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *