Poreska prodaje nekretnine sedam dužnika

Dodajte komentar
Poreska uprava

Poreska uprava objavila je sedam oglasa o prodaji nekretnina dužnika koji nijesu izmirili poreske obaveze.

Kako je saopšteno iz Poreske ovi dužnici odabrani su kao prioriteti na osnovu iznosa duga, dužine trajanja založnog prava i urednosti sprovedene procedure. Navedeno je da se radi o založnom pravu prvog reda, odnosno da je Poreska uprava prva uspostavila hipoteku nad ovim nekretninama. Direktor Poreske uprave Miomir Mugoša ranije je najavio ove mjere u cilju smanjenja poreskog duga.

Zbog duga Aca Kolarevića iz Budve od ukupno 14,8 hiljada eura, Poreska je oglasila prodaju njegovih 11.531 kvadrata šume i 471 kvadrat livade u mjestu Glavatičići u Donjem Grblju. Početna prodajna cijena je 182 hiljade eura.

Poreska prodaje i 2.485 kvadrata neplodnog zemljišta u Beranama vlasništvo akcionarskog društva Bepelc iz berana zbog duga od 59 hiljada eura, a početna prodajna ciiena iznosi 49 7 hiljada eura. Ova firma je bivša državna pekara, čiji su sada većinski vlasnici Žarko, Luka i Filip Barjaktarević.
Na prodaju je i 313 kvadrata voćnjaka u Budvi, zbog duga Dragoljuba Borete od 34 hiljade eura. Početna vrijednost ove nekretnine, čiji je Boreta jedan od dva suvlasnika, je 54,5 hiljada eura.

Zbog poreskog duga od 14,5 hiljada eura Čeda Dobrovića, Poraska prodaje imanje u zetskom selu Vukovci od osam hiljada kvadrata pašnjaka, vinograda i šume. Dobrović je vlasnik trećine imanja, a početna cijena za cijelinu je 66,9 hiljada eura.

Fima Com Galija iz Tivta, čiji je vlasnik Angelina Božinović, za poreze i kamate duguje 42,4 hiljade eura, zbog čega Poreska uprava prodaje njenu livadu u Motičkom Gaju na Žabljaku od 2.430 kvadrata. Početna cijena je 48,6 hiljada eura.

Poreska prodaje i porodičnu stambenu kuću od 70 kvadrata u Sutomoru vlasnika Igora Ćurčija, zbog duga od 23,5 hiljada eura. Početna cijena je 168 hiljada eura.

Zbog duga od 76 hiljada eura preduzeća National iz Berana, Poreska prodaje pašnjak od 459 kvadrata u Beranskom naselju Rudeš. Početna cijena je 5.508 eura. National je trgovačko preduzeće čiji je vlasnik Velimir Đurišić.

Sve prodaje putem usmenog javnog nadmetanja održaće se 30. maja u nadležnim područnim jedinicama Poreske uprave.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *