Stiglo 27 prijava za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“

Potpredsjednica Vlade Srbije i predsjednica Komisije za davanje predloga Vladi za izbor i sprovođenje modela strateškog razvoja beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO), Zorana Mihajlović, izjavila je da se na pretkvalifikacioni konkurs za koncesiju za taj aerodrom prijavilo ukupno 27 kompanija iz celog svijeta.

„Rok za konkurs istekao je u petak, a do nedjelje popodne prijave su provjeravane. Među prijavljenima su svetski priznate kompanije iz Njemačke, Francuske, Kine, Rusije, Turske, Švajcarske, ali i iz Indije, Koreje i Grčke“, rekla je ministarka Mihajlović za „Kurir“.

Ona je ocijenila da je ovako veliko interesovanje najbolji dokaz da će Aerodrom sigurno zadržati vodeće mjesto u ovom delu Evrope, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Mi smo se odlučili da ne prodajemo Aerodrom, već da idemo u koncesiju i sada očekujem da ćemo u ovakvoj konkurenciji dobiti odlične uslove i za Aerodrom „Nikola Tesla“ i za našu zemlju. U ovakvoj konkurenciji Vladi neće biti lako da izabere najboljeg ponuđača“, izjavila je ministarka Mihajlović.

Check Also

6 stvari koje NE doprinose razvoju vaše (digitalne) karijere

Piše: Vladimir Cerić, Izvor: Netokracija.rs Kada su me drugari iz Netokracije pozvali i zamolili da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *